keresés a lovardák között


A kisbéri és gidrán lovak kipróbálásanak ösztönzése

A 2013-as évben

A támogatás célja  a kisbéri és gidrán lovak kipróbálásának ösztönzése.

Alapelvek:

•    A támogatási összegek bruttó összegek, számla alapján kerülnek kifizetésre.
•    A támogatás kedvezményezettjei a kisbéri és gidrán fajtájú lovak versenyeztetői.
•    A lovak a korosztályuknak megfelelő versenyek után kaphatnak támogatást.
•    Kifizetés évente egyszer, a versenyévad végén történik.

Díjugratás:

A sporttámogatás alapfeltétele az országos döntők minősítő versenyein való részvétel, amely rendszeres versenyzést jelent.

Az a páros, aki kisbéri félvérrel vagy gidránnal bejut a fedettpályás döntő (5-6 éves, utánpótlás ló, fiatal lovas, felnőtt kategóriájában), a magyar bajnokság (felnőtt, ifjúsági, fiatal lovas kategóriájában) és a tenyészverseny (5-6 éves, utánpótlás ló) döntőjébe, 300 000,-Ft sporttámogatásban részesül.

Az a páros, aki az adott döntőben az összesített eredménylistán 1-10. helyen szerepel, további 200 000,-Ft sporttámogatásban részesül.

A fiatal lovak világbajnokságára kikerülő páros 350 000,-Ft, illetve a döntőbe kvalifikálódó páros további 150 000,-Ft sporttámogatásban részesül.

Military:

  • Az előkezdő és a kezdő kategória bajnoka 100 ezer Ft díjazásban részesül.
  • Az 1 csillagos kategóriában rendezett utánpótlás ló bajnokág győztese, illetve 1 csillagos versenyt első alkalommal megnyerő ló 400 ezer forintos díjat kap.
  • 2 csillagos verseny győztese 400 ezer Ft-os díjazásban részesül, évente legfeljebb egy alkalommal.
  • A Magyar Bajnokság győztesének díjazása 500 ezer Ft, de ezen a versenyen a 2 csillagos verseny pénzdíját külön nem adják ki.

Minden kategóriában a díjazás feltétele, hogy az adott versenyszámban legyen legalább 6 induló.
Nemzetközi versenyen a díjakat a legeredményesebb magyar lónak adjuk, ha az első három helyezés valamelyikét eléri.

Fogathajtás:

Az a hajtó, aki a B kategóriában az országos döntőn első hat hely valamelyikén végez, 100.000,- forint, az A kategóriában 200.000,- forint díjazásban részesül.

Ha kettesfogatban mindkét ló kisbéri félvér, akkor duplázódik az összeg, négyesfogatban pedig az összeg annyiszorosa, ahány kisbéri félvér van a fogatban, legalább két versenyszámban befogva.

Aki a világbajnokságra kijut, az 200.000,- forintot, aki az első hatban végez, az 400.000,- forintot kap a fenti elveknek megfelelően.

Díjlovaglás:

Aki az OB döntőre minősül, és ott "M"-ben lovagol minimum 60%-ot, az 300.000 Ft, aki a nehéz osztályban ugyanott ugyanolyan százalékot, az 400.000 Ft díjazásban részesül.

2013.06.10.


KapcsoLÓdó cikkek:


Gidrán »

Kisbéri félvér »


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés