keresés a lovardák között


Mezőhegyesi Ló Mesterséges Termékenyítő Állomás és Kórház

5820 Mezőhegyes, Ómező 19/A
 
Dr. Magosi Zoltán: 06 30 943-9208
Dr. Szakács Attila Örs: 06 30 985-7563
 

Szolgáltatások

Lógyógyászat   Mesterséges
termékenyítés
 
>>
  Műszeres háttér

Belgyógyászat 
Segítséget nyújtunk lovak gyomor- és bélpanaszai, légzőszervi, szív- és érrendszeri, idegrendszeri, húgyszervi tüneteinek orvoslásához. 

Lófogászat >>
A legmodernebb eszközök segítségével a lehető legbiztonságosabban és leggyorsabban végezzük el a fogászati vizsgálatokat és beavatkozásokat.

Sebészet >>
Lágyrész sebészeti és ortopédiai beavatkozásokat egyaránt végzünk.

Sántaságvizsgálat >>
A sántaság okának kiderítése a lovas állatorvos legnagyobb kihívásai közé tartozik. Szisztematikus, aprólékos, sok időt és türelmet igénylő feladat.

 

Ló mesterséges termékenyítő állomásunk a jelenleg Magyarországon működő állomások közül a legrégebbi és a legnagyobb létszámú kanca termékenyítésével is mi büszkélkedhetünk. 

Friss spermás termékenyítés során elsősorban az állomásunkon elérhető mének általunk megvizsgált, hígított majd hűtött spermájával dolgozunk. 

Mélyhűtött spermás termékenyítéseket az állomás ló-panziójában elhelyezett kancák esetében tudunk biztosítani. Állomásunkon egyidőben 30-40 kancát tudunk tágas és kényelmes bokszban elhelyezni.

Mélyhűtött sperma előállításának és felhasználásának tapasztalatai Mezőhegyesen >>

 

Digitális röntgen >>
2011 óta modern mobil, digitális röntgenrendszerrel dolgozunk, mellyel  a vizsgálatokat a ló tartózkodási helyén is el tudjuk végezni.

Endoszkóp >>
A lovak esetében elsősorban a felső és az alsó légutak vizsgálatához használt eszköz, de olykor a nyelőcső, méhszáj, méh vizsgálatakor is igénybe vesszük.

Ultrahang >>
Nélkülözhetetlen segítőnk a kanca vemhességének korai megállapításában, valamint az ikervemhesség kizárásában. Az ultrahangos vizsgálatnak a végtagok lágyszöveteinek (főleg inak) vizsgálatában is fontos szerepe van.


Bemutatkozás

Vállalkozásunk a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. Ló Mesterséges Termékenyítő Állomásának telephelyét és tevékenységét vette át 1993-ban.

A 2012-es év egy új fejezetet nyitott a kórház történetében, ugyanis sikerült megépítenünk egy műszerezettségében és megjelenésében is korszerű, európai elvárásoknak megfelelő műtőt.

Kórházunk a dél-alföldön elsőként, teljesen új lehetőségeket nyitott meg a lovasok, tenyésztők számára, ugyanis a lágyrész sebészeti beavatkozásokon kívül ortopédiai műtéteket is végzünk, melyek közül talán a legfontosabbak az arthroszkópos beavatkozások.

A műtétek mellett legfőbb tevékenységeink közé tartozik a mesterséges termékenyítés, a mélyhűtött sperma előállítás, a fogászat, a sántasági vizsgálat és a röntgendiagnosztika. Telephelyünkön tágas, tiszta bokszokban helyezzük el a termékenyítésre váró kancákat, valamint a hosszantartó kórházi ellátásra szoruló lovakat.


Kapcsolat

 

Dr. Magosi Zoltán

Tel.: 06 30 943-9208
 
Beszélt nyelvek:
angol, német, olasz, francia
 

Dr. Szakács Attila Örs

Tel.: 06 30 985-7563
 
Beszélt nyelvek:
angol, román

 

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés