keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


A német lovak már nem doppingolhatnak

Ami a kerékpárversenyzők, úszók vagy atléták számára mindennapos procedúra, az mostantól a német sportlovak legjobbjainak is kötelező: A német Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (NADA) ugyanis bejelentés nélkül tesz látogatást az istállókban.

A NADA és a Német Olimpiai Bizottság Ludger Beerbaum riesenbeck-i istállójában mutatta be a lovak számára kifejlesztett új doppingtesztet, amellyel évi 150 ellenőrzést terveznek elvégezni.

A három olimpiai szakág – díjugratás, díjlovaglás és lovastusa – lovait fogják szúrópróbaszerűen tesztelni. A 150 000 eurós költségek nagyobb részét a DOKR fogja állni. A NADA pedig egy külön erre a célra egy állatorvosi állomást is létrehozott. Készen vannak a lovak tesztelésével kapcsolatos előírások is: ezek a tesztek végrehajtását, a szállítást, a próbák elemzését és a doppingellenes előírások megsértéséket követő szankciókat szabályozzák.

Deák Anette, Lovasok.hu
Forrás: Stern
2013.01.14.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés