keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Caballo Chileno - Chilean Corralero
Caballo Chileno - Chilean Corralero

A Chilean Corralero spanyol lótól származik. Spanyol lovak érkeztek a spanyol hódítóval, Pedro de Valdivia-val (1541). Ezek a lovak győzedelmeskedtek Dél-Peruban (ők érkeztek Francisico Pizarro-val 1514-ben). 1557-ben Garcia Hurtado de Mendoza, az új kormányzó, Chile-be 42 kiváló kasztú lóval érkezett, és elkezdődött a Chilean tenyésztése.

A vegyítetlen Chilean fajta a 19. században jelenik meg, a Chilean Corralero pedig a század végén.

Történeti leírás: Ahogy több helyen is a világon, Chile-ben a lovak munkaállatok voltak. Spanyol hódítók a háborúban használták őket és a mezőgazdaságban. Amikor Chile független lett, a ló egy nélkülözhetetlen társ lett és naponta használták őket; a háborúban a

hadsereg, a gyarmatosításban a földműves és szállításra használta mindenki. A Chilean Corralero egy major kötelék a szarvasmarha munkában, és most a Chilean rodeókon használják.

Fizikai (testi) leírás: Nagyon disztingvált megjelenésű. Ez egy ló nagyon jó összhanggal.Arányosan lapos feje van, kicsi és szétválasztott fülekkel, az orra finom és kicsi, sörénye és farka hullámos és dús, szügye széles és mély, "többkötéses" és ívelt bordákkal, horpasza telt és rövid, hátsórésze kerek, kemény izomzat, 1.40-1.43 m marmagasságú.

370 kg körüliek, de a csődör akár 500 kg-ot is nyomhat.

Fordította: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Caballo Chileno - Chilean Corralero

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés