keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Burmese (Shan)
Burmese (Shan)

A Burmese vagy Shan póni egy fajtanév, tulajdonképpen ez a fajta egy hegyi póni. Ez a fajta eredetileg Shan állam, Kelet-Bruma-ból származik egy helyi hegyi törzstől. A Burmese póni hordoz néhány hasonlóságot a Manipurral, a Bhutia és a Spiti pónival szemben a Himalájákról, és egészen valószínű, hogy ezek a fajták ebből a fajtától származnak. ők régi fajták, és valószínűleg a Mongol póni segítette fejlődésüket, és néhány keleti hatás a század végén.

A Burmese póni, akárhogyis, kisebb Arab vért hordoz a Manipuri mellett, mely messze kiválóbb, elegánsabb és gyorsabb. Azonban a Burmese rendkívül alkalmas a környezet, életstílus és alkatilag is kiváló munkapóninak. Rendkívül biztos járásúak, és eszményien helyt állnak a hegyi terülteken, kiváló málhás és túrapóni. Egészen ügyesek a szerpentines területeken de nem megfelőlek kocsilónak.

Nyugodtságuk és szolgálatkészségük személyes jellemük, tökéletessé teszik őket a túrista túrára, gyerekeknek és kezdőknek egyaránt. A Burmese kemény és kitartó, jó életerővel és ellenálló a dúrva klímának a hegyi környezetben. Egy időben a Britek használták póló póninak, de többnyire nem igen vált be mint a többi fajta. Habár a Burmese póni megbízható, főképpen a hegyi munkákban, ők nem nagyon gyorsak vagy atlétikusak, a manipuri kinézet kicsit jobban "pólólátványosabb".

A Burmese megjelenésben nem annyira tetszetős, inkább funkcionális mint esztétikai típus. Fejük finom, egyenes profillal és jó szélességű homlokkal. A nyak izmos és arányos a testtel, izmos, de gyakra hosszú a hát. A mar nem kifejezett és a vállak erősek. Mély, széles szügy és erős, lejtős far. A lábak erősek, de finomak, a paták kicsik és kemények. Előfordul barna, pej, fekete, sárga vagy szürke színben, marmagassága körülbelül 13 marok.

Fordította: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Burmese (Shan)

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés