keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Fogathajtó siker Topolcsányban

Lázár Vilmos világbajnokokat győzött le


Kettős magyar sikert értek el sportolóink a szeptember 21-23. között Szlovákiában megrendezett nemzetközi fogathajtó versenyen.

Az akadályhajtás versenyszámával zárult a nemzetközi kettes szlovákiai torna. A pálya nagyon nehéznek bizonyult, egyetlen hajtónak sem sikerült alapidőn belüli hibátlanul teljesíteni.

A számot - és egyben az összetett versenyt is - a hétszeres világbajnok, az idei év Duna-Alpesi Kupa egyéni és csapat győztese, Lázár Vilmos nyerte. A magyar kiválóság az akadályhajtáson kívül megnyerte a díjhajtást is, a maratonon pedig második helyen végzett. Világbajnokunk elégedett volt a teljesítménnyel és hasznos erőfelmérőnek ítélte a versenyt.

Második lett az összetett versenyben a szintén magyar ifj. Nagy Tibor, az elmúlt év kétszeres magyar bajnoka, aki kilenc hibapontos pályájával nagyot lépett előre a második nap után. Ezzel a teljesítménnyel megelőzte a hollandok kétszeres világbajnokát Harry Verstappent, aki a zárónapi eredménye után a másodikról a huszadik helyre csúszott vissza. A dobogó harmadik fokára Miroslav Matuska, szlovák versenyző álhatott fel.

Összetettben Margitai Sándor hetedik, míg az elmúlt év bajai magyar bajnoka Gergely János a tizedik helyen végzett. Négy magyar versenyző a legjobb tíz között nem rossz előjel a jövő évi VB előtt.

A verseny érdekessége, hogy jövőre ugyanitt kerül megrendezésre a Kettesfogathajtó Világbajnokság. Részben ennek is köszönhető a nagy érdeklődés, ugyanis 11 nemzet 40 fogata – köztük három világbajnok – képviseltette magát a rangos eseményen. A magyar élgárda teljes csapattal vett részt a nemzetközi megmérettetésen.


2012.09.26. Schuch Lili, Lovasok.hu
Forrás: fogathajtohirek.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés