keresés a lovardák között


Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar

AZ INTÉZMÉNY ALAPADATAI

Név:

Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar

Intézményi azonnosító: FI 72153
Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40
Telefon: (82) 505 880
(82) 528-311
Fax: (82) 528-312

E-mail cím:
Honlap:

pannon@lovasakademia.hu
www.ke.hu
Kapcsolattartó: Név
Dr. Gyovai Petra
Novák Balázs

Telefon
(30) 849-9749
            -

E-mail cím
gyovai.petra@ke.hu
novak.balazs@ke.hu

FELVÉTELI ELJÁRÁS

Elméleti követelmények:

Gyakorlati követelmények:

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:

nincs

lovas sportági jártasság

igazolás arról, hogy ismert betegsége nincs, amely a lovaglási gyakorlat elvégzését kizárná

Jelentkezési határidő:

2012. október 1.

Egyéb: Kitöltött jelentkezési lap és csatolt mellékletek (a 10. osztály elvégzését bizonyító irat vagy az érettségi bizonyítvány másolata)

SZAKOK, KÉPZÉSEK

Megnevezés

Azonosító/
OKJ szám

Létszám
(fő)

Szint

Munkarend

Időtartam

Óraszám
elm.+gyak.

Költség-térítés
összege (Ft/félév)

Elő-követelemény

sportoktató (lovas
sportágban)
52 831 01 0100 33 01 min. 10

alapfok

levelező

2 félév (8 hónap)

-

 100 000 Ft

befejezett 10. évfolyam

sportedző (lovas
sportágban)
52 813 01 0010 52 02 min. 10

középfok

levelező

2 félév (8 hónap)

-

100 000 Ft

érettségi bizonyítvány

BEMUTATKOZÁS

A Pannon Lovasakadémia több mint 25 éve a lovasszakember-képzés egyik hazai központja, mely egyben a Magyar Lovas Szövetség kiemelt képzőhelye is. A Lovasakadémia több évtizede ad otthont rangos hazai és nemzetközi versenyeknek díjlovagló, díjugrató, lovastorna és lovastusa szakágakban. 
A Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar egyik legjelentősebb állattenyésztési múlttal rendelkező agrár-felsőoktatási főiskolából fejlődött egyetemi karrá. Az eltelt ötven év alatt elismerést és hírnevet vívott ki az állattenyésztő szakemberek képzésében és nemzetközi szinten is jól ismerik az itt folyó tudományos tevékenységet. A kaposvári oktatás kiváló infrastruktúrával és gyakorlati háttérrel rendelkezik. A Kar mindenkor azt a filozófiát vallotta, hogy a korszerű képzést csak az elméleti oktatáshoz szorosan kapcsolódó, azt mindenben támogató gyakorlati képzéssel együtt lehet megvalósítani.

A minden tekintetben korszerű technikával és műszerparkkal felszerelt szaklaboratóriumok illetve szaktantermek sora (kémiai-analitikai, állatélettani-mikrobiológiai, mikotoxin-analitikai, molekuláris biológiai-géntechnológiai, növénytani, ökológiai, hal- és hidrobiológiai, élelmiszer és mezőgazdasági termékminőség vizsgáló, takarmányozási-takarmányanalitikai, diagnosztikai laboratóriumok, valamint a számítástechnikai-, géptani szaktantermek) továbbá az agrár-felsőoktatásban egyedülálló 1129 hektáros Tan- és Kísérleti Üzem segíti a gyakorlati oktatást. A tanüzemben a gyümölcs- és szőlőtermesztési bemutató kert (12 faj 101 fajta), a több ha-os szántóföldi takarmánynövény és takarmányfű faj- és fajtabemutató kísérleti téren kívül, szinte valamennyi gazdasági állatfaj (szarvasmarha, juh, sertés, baromfi, nyúl, hal) mint „klinikai” háttér megtalálható modell-, illetve félüzemi ágazat formájában.

A Kaposvári Egyetemmel szorosan együttműködő Pannon Lovasakadémia hármas funkciót betöltő intézmény: állattartó telep, oktatási intézmény és mindezek mellett sport és rendezvényszervező létesítmény. A működési területe az előbb említett tevékenységek köré csoportosul.

OKTATÁS

A Pannon Lovasakadémia a kaposvári és más egyetemek hallgatóinak elméleti és gyakorlati lovas oktatását hivatott biztosítani. Több évtizede a lovasszakember-képzés egyik hazai központja, mely egyben a Magyar Lovas Szövetség kiemelt képzőhelye is. A Pannon Lovasakadémia folyamatos együttműködése más társintézményekkel (Franciaország /Cadre Noir de Saumur/, Hollandia /Wageningen/, Németország /Warendorf/), valamint lovas szövetségekkel (Magyar Lovassport Szövetség, Magyar Lovasterápia Szövetség) biztosítja a minőségi szakmai munkát. Ebben az oktatási feladatkörben a képzési szintek összes területe megtalálható, úgymint lovasoktató, lovasedző, lótenyésztő szakmérnök, ménesgazda, patkolókovács képzés. Gyakorlati helyet biztosít az egyetem és a mezőgazdasági szakképző iskola diákjainak.

A Kaposvári Egyetem Állattudományi Karának BSc és MSc szintű képzéseinek lovas irányultságú oktatása is a Lovasakadémián folyik mind elméleti, mind gyakorlati szinten. A nagy népszerűségnek örvendő ménesgazda felsőfokú szakképzés lovas gyakorlati és elméleti oktatása szintén itt folyik.

SPORT

A lovassport utánpótlás-nevelésében is fontos szerepe van a helynek, e cél érdekében jött létre a Lovasakadémia Sport Club, ahol tehetséges fiatalok kapnak versenyzési lehetőségét több lovas szakágban is (díjugratás, díjlovaglás, military, lovastorna). Az alapítása óta eltelt 26 évben számos hazai és nemzetközi versenyen elért eredménnyel büszkélkedhet a Sport Club. Jelenleg is több felnőtt és ifjúsági válogatott versenyző található a sportolók között.
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS

Közép-Európa legnagyobb fedett lovardájával rendelkező Pannon Lovasakadémia több évtizede ad otthont rangos hazai és nemzetközi versenyeknek díjlovagló, díjugrató, lovastorna és lovastusa szakágakban. Lovastorna szakágban Európa- és világbajnokságot is rendezett már. Két kiemelt, tradicionális rendezvénye az intézménynek a tavaszi Mesterek Tornája Nemzetközi Díjugrató verseny és az őszi Díjlovagló Világkupa. Emellett helyet biztosít neves külföldi edzők vezette edzőtáboroknak, a Magyar Lovas Szövetség edzői regisztrációs vizsgáinak, lótenyésztő egyesületek kanca- és ménvizsgáinak és 2006 óta házigazdája az őszi Kaposvári Állattenyésztési Napoknak.

SZABADIDŐS LOVAGOLTATÁS, LOVASTERÁPIA

A versenysport mellett lehetőség van szabadidős-, hobbilovaglásra is – minden korosztály számára.
A KE EC Pannon Lovasakadémián közel 50 sérült, fogyatékkal élő gyermek képességfejlesztését látjuk el lovas- és kutyás terápiás foglalkozások keretében. Évek óta sikeresen együttműködünk a Kaposvár városában és Somogy megyében működő fejlesztő módszertani központokkal és alapítványokkal. A Pedagógiai Kar gyógypedagógus szakos hallgatói számára folyamatosan hospitálási lehetőséget biztosítunk.

2010–ben Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése „Kaposvár Városért” kitűntetést adományozott a KE EC Pannon Lovasakadémiának a lovas sport hazai és nemzetközi elismertsége érdekében kifejtett évek óta példaértékű tevékenységért, kimagasló szakmai eredményeiért.


Kaposvári Egyetem

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés