keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Patkókészítő tréning Denis Leveillard-al

Francia szaktekintélytől tanulhattak a magyar kovácsok

Nem csak a hőség, hanem szerencsére a tömeg is nagy volt a Magyar Patkolókovácsok Egyesületének hétvégi továbbképzésén. A Vecsésre ellátogató kovácsok a PetFarmVet Kft. és a Mustad jóvoltából Denis Leveillard-tól tanulhattak.

Denis Leveillard munka közben
Denis Leveillard munka közben

A francia mesterkovács bemelegítésként egy-egy egyszerű első és hátsó patkó elkészítését mutatta be szálvasból, majd a résztvevőkön volt a sor, hogy alkalmazzák a látottakat. Denis körbejárva segítette munkájukat.

Nem csak a patkókészítés, de a munka-, és egészségvédelem terén is hasznos tippeket adott a kovácsoknak. Hiszen ha mindig tiszta az üllő, ha könnyen elérhető helyen, biztonságosan vannak elhelyezve a szerszámok, és a vizesvödör sem a kohó és az üllő között várja a lepottyanó patkót, az mind már egy-egy kis lépés az eredményes munkához. Denis a kovácstanulóknak külön bemutatta, hogy dolgozhatnak gazdaságosan, kímélhetik izmaikat és ízületeiket a felesleges terheléstől.

A délután folyamán két barátságos hucul ló is csatlakozott a csapathoz.

Egyikükön Denis mutatta be a Mustad új fejlesztésű patkójának használatát, a másikon pedig az Európa-bajnokságra induló csapat gyakorolhatta a jósvafői Nemzetközi Patkolókovács Verseny egyik feladatát.

Ízelítő a Nemzetközi Patkolókovács Versenyből és a Huculösvényből:

2012.07.12, Forrás: MAPE.hu
Címkék: Denis Leveillard,
Nemzetközi Patkolókovács Verseny,
patkókészítő tréning

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés