keresés a lovardák között


Papírvékony biztonság: a bőr minősége

Bőr lovas felszerelések vásárlásakor hamar felmerül a kérdés, hogy a drágább vagy olcsóbb terméket válasszuk-e. Az áru szépsége és kidolgozása mellett sokkal fontosabb szempont a bőr minősége.

Jellemzője a vastagsága, nedvességtartalma és a puhasága. Ezek rögtön tapintással érzékelhető tulajdonságok, majd a bőr finom meghajlításával és összenyomásával a teherbírása is tesztelhető. Tegyünk próbát a kantár vásárlással. Tipikusan olyan termék, melynél a vásárlók hajlamosak csak az ár alapján választani, egészen addig, míg elszakadt kantárszíjakkal nem lovagoltak be egészen az istállóig.

Nagyon finom, vékony szíjakra van bízva saját vagy gyermekünk és drága lovunk biztonsága, tehát nem érdemes kockáztatni. Az olcsó, általában távol-keleti bőrökre jellemző, hogy nagyon szárazak, szinte szakíthatóak. Meghajlításkor vékony repedések jelzik a vásárlónak, hogy papírszerűen széttéphető a bőr, meg sem érdemli, hogy a kezünkbe vegyük.

A középkategóriás árú bőráruk már megbízhatóak, ezeket érdemes kezünkben összehasonlítani a legolcsóbb termékkel. Kengyelszíj, martingál esetében hasonló a helyzet, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy ezek az áruk szinte javíthatatlanok, hiszen varrás mentén elrepednek.

A téma szakmai tanácsadója a Kovács Lovas Szaküzletek

Keszthelyen

és Kaposváron.

info@kovacslovas.hu

www.kovacslovas.hu

8360 Keszthely, Sörház u. 1.
Tel: 06 83 312 672

7400 Kaposvár, Dombóvári út 3. Tel: 06 82 410 936

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés