keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Segtsünk Lilinek együtt!

Te mit csináltál 20 évesen, amikor beköszöntött az ősz?

Lelkesen kezdted az új tanévet? Vagy szárnyaidat bontogattad az első munkahelyeden? Felelőtlenül és vidáman vetetted bele magad a nagybetűs ÉLETBE?

Nem mindenkinek adatott meg, hogy 20 évesen átélje ezeket az élményeket...

 

Kotormán Lili története

Lili 13 éves koráig élte a hasonló korú gyerekek életét Szigetmonostoron. Egy szeptemberi napon került kórházba szívinfarktussal, majd tüdőödémát kapott, állapota életveszélyessé vált. Az életét megmentő rendkívül erős gyógyszerek súlyos szervi károsodást okoztak, cukorbetegség és cöliákia, valamint vérzékenység lépett fel nála, és autoimmun betegség igen ritka fajtájával az SLE-vel küzd, jelenleg autoimmun hepatitisze van.

Az utóbbi évek nagy részét kórházban töltötte. Nagy akaraterejének köszönhetően 1 év után letette az inzulint (napi 5 alkalommal szúrta magát). Amikor néha hazaengedték, imádott kedvencei: a lovak mellett töltötte ideje egy részét, és gyűjtötte az erőt. Hihetetlen kitartásának köszönhetően 2007-ben már újra lovasversenyen indult. Ez adott neki erőt, nem akart a beteg gyerekek közé tartozni. Újra és újra felállt, egyre nehezebb és nehezebb helyzetekből. A kórházban rajzolt, festett, alkotott, soha nem kesergett. Elkezdett zenével foglalkozni, gitározni tanult, és minden erejével azon volt, hogy a középiskolát befejezhesse.

Sajnos az erős gyógyszereknek köszönhetően a mája egyre rosszabb állapotba került, és ma már csak a máj transzplantációban reménykedhet. Jelenleg Lili állapota kritikus, egy hete májkómába esett.

„Anyaként jelentkeznék donornak, hogy megmentsem Lilit, de mivel egyedül tartom el, nem tudok egyszerre pénzt keresni, ápolni és donornak lenni. Hiszek abban, hogyha idáig eljutottunk, és sok csoda történt velünk, akkor itt már nem torpanhatunk meg. Anyaként már tudom, hogy bárhonnan fel lehet állni, de van, hogy ez már nem megy egyedül, és szükség van mások segítségére. Pénz nélkül lassan a remény is elvész – kérem, segítsenek, hogy Lili újra bízhasson, hogy belőle is egészséges felnőtt legyen.” Üdvözlettel: Sárfi Gabriella (Lili anyukája)”

Hogyan segítheted a nehéz helyzetben lévő családot?

A megadott számlaszámra adományozhatsz: Erste bank - Kotormán Lili: 11600006-00000000-21857601

Amennyiben 999 Ft felett adományozol, úgy megajándékozunk egy üveg kézműves lekvárral. Átutalásodról vigyél egy igazolást a megadott felvevő helyeink valamelyikére. Ott átveheted az ajándékunkat! Ha egyszerűbb személyesen intézned mindezt, a megadott helyeken gyűjtődobozt helyeztünk el, abba bedobhatod az adományodat és átveheted az lekvárt.

Kapcsolattartó: az édesanya: Sárfi Gabriella
Elérhetősége: fuvesvarazs@gmail.com

http://www.facebook.com/segitsunklilinek

Hol juthatsz hozzá a lekvárokhoz?

Mozaik Teaház és Kávéző
1061 Budapest, Király u. 18.
Nyitva: H-P: 10:00-22:30, Sz-V: 13:00-22:30

Művész Étterem és Kávéző
2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 7.
Nyitva: H-V: 11:00-22:00

U26 Bisztronómia Fakultáció
1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
Eiffel tér (a Nyugati pályaudvar mellett)
Nyitva: H-V: 10:00-22:00


Kisfilm Lili történetéről, és interjú Lili édesanyjával

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés