keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Díjugratás


Világhírű lovas szakember érkezik hazánkba

Gombolai Ferenc a Tattersallban tart kurzust

A Díjugrató és a Military szakágak edzői programjának következő továbbképzése 2011. október 10-12-én a Nemzeti Lovardában kerül megrendezésre. A továbbképzésen kurzust fog tartani a világ egyik legismertebb magyar származású lovas szakembere, Gombolai Ferenc, aki októberben újra Magyarországra látogat.
 
Délelőtt 9 órától elméleti, délután gyakorlati feladatokat láthatnak az érdeklődők. Gombolai Ferenc korábban már tartott kurzust Magyarországon, méghozzá nagy sikerrel. Azt gondolom, most is érdemes lesz kilátogatni a Nemzeti Lovardába.

A mester neve nagyon sok lovasnak már jól cseng hazánkban. Azt viszont kevesebben tudják, hogy Gombolai Ferenc édesapja az ötvenes években a legeredményesebb galopp idomár volt Magyarországon. Mindenidők legjobb magyar zsokéja, a világhírű Kállai Pál is neki köszönheti karrierének kezdetét. Kállai Pál is az idősebb Gombolai Ferencnél kezdett el lovagolni. Amikor pedig mind ketten elhagyták Magyarországot és Kanadában mentek, ott is tartották a kapcsolatot. Sőt, néhány évvel később USA-ban közös versenyistállót is akartak alapítani, ám ez id. Gombolai Ferenc váratlan, tragikus halála végett sajnos már nem valósulhatott meg.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.09.29.)


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés