keresés a lovardák között


Gyűjtés Potyók László gyógykezelésére

Szeptember 4-én vasárnap a nemzetközi galopp versenynapon a Galopp Trénerek és Zsokék Egyesülete kezdeményezésére a Nemzeti Lóverseny Kft. a Kincsem Parkban gyűjtést szervez Potyók László gyógy-kezelésére és rehabilitációjára. A Mázsaháznál és a Panoráma Étteremben felállított gyűjtőládába mindenki elhelyezheti azt az összeget, amivel támogatni szeretné „Potyi” gyógyulását.

A salgótarjáni születésű lovas húsz éve tagja a hazai lóverseny társadalomnak. A népszerű „Potyi” 1991-ben került Dunakeszi-Alagra nagybátyja, Parádi István galopp idomár révén, aki mindent elkövetett, hogy unokaöccséből zsokét faragjon. Karaszek Sándor istállójában kezdte pályafutását, az első győzelmét is nála aratta, 1994. március 27-én a székkutasi Inas nyergében. A 10. győzelmét '94 végén Montenegrával, a 25.-et '96-ban Geronával, a 40.-et Robogóval aratta, utóbbi a Gróf Hunyady József Emlékverseny Hendikepben volt 1998-ban. Karaszektől, Bodnár Lajoshoz, majd Szabó Józsefhez és Ribárszki Sándorhoz került, később egy rövid ideig a Bagi lovak lovasa lett. Ennek az istállónak köszönheti az első klasszikus győzelmét is, mikor 2003-ban Zafirával megnyerte a Hazafi Díjat. Az alagi versenyidőszakban aktív részese volt Gerencével a gátversenyek újbóli felélesztés-ében.
Már az új pályán Ribárszki istállóját erősítve egyre több lehetőséget kapott a nagydíjakban, 2005-ban Miss Joice-szal harmadik az Alagi Díjban, majd Gwen-nel negyedik a Magyar Kancadíjban. 2006-ban Imperátorral a Magyar St. Leger-ben negyedik helyezést ért el, melyet a következő évben a Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny megnyerése és a Nemzeti Díj negyedik helyezése követett Szamurájjal. 
Pályafutása legnagyobb sikereit az elmúlt két szezonban aratta, nagydíjgyőzelmeinek köszönhetően ekkor került igazán reflektorfénybe. 2009 végén Suitcase Susie-val látványos verseny után megnyerte a 2800 méteres Lovaregyleti Díjat, míg pályafutása legjobb lovával Letty-vel a Kétévesek Kritériumát. A kiváló sárgát hatszor lovagolta. Friebert Attila idomár klasszisával sikert-sikerre halmozott 2010-ben is itthon és külföldön egyaránt. Megnyerte a Hazafi Díjat és a Magyar Kancadíjat, második lett a Svájci 1000 Guineas-ban és a svájci Tavaszi Díjban, valamint szoros negyedik helyen végzett a 88. Magyar Derbyben.

Közel két évtizedes pályafutása alatt 99 versenyben vezették vissza győztesen. A legtöbb versenyét 14-et, 1996-ban nyerte meg, míg a legjobb éve a tavalyi volt, mikor két klasszikus győzelmet aratott.
Egyre súlyosodó és gyógyíthatatlan érszűkülete miatt, már tavaly is komoly fájdalmai voltak, ennek ellenére végiglovagolta a szezont. Pályafutása utolsó győzelmét 2010. augusztus 22-én North Riverrel érte el, míg utolsó versenyét Cinivel lovagolta október 10-én. Néhány hete elvégezték rajta a már elkerülhetetlen műtétet, amelynek során mindkét lábát amputálni kellett.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés