keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Díjugratás


Ifj. Lázár Zoltán Nyíregyházán is EB formában volt

Alig egy hónapja, hogy Portugáliában a gyerek Európa Bajnokságon ifj. Lázár Zoltán negyedik helyezést szerzett.
Az EB óta most Nyíregyházán indult először díjugrató versenyen, méghozzá nem is akármilyen sikerrel. Ahogyan az EB-n zsinórban öt hibátlan pályát lovagolt, úgy most ezen a versenyen is ötször állt starthoz, és ötször nem hibázott sem Afroditével, sem Bellinával.
Az utóbbi hetekben gyakran előfordult már, hogy nem a lovak és a lovasok a főszereplők, hanem az időjárás. Sajnos ez Nyíregyházán is így volt, szombaton például több versenyt nem tudtak lebonyolítani a rendezők a rossz időjárás végett.

Péntek:
Pénteken a Serdülő B stílusversenyben (110 cm), a harminckilenc versenyző közül nem kevesebb, mint húsz lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie a pályát. Mercz Dorina Nárcisz nyergében volt a leggyorsabb, Dénesi Dalma Atamánnal a második, harmadik helyen Zsemberi Enikő végzett Galussal. Az összetett versenyt nyerő ifj. Lázár Zoltán Afroditével a negyedik helyezést szerezte meg.
Az A/1 nyitott versenyszámot (125 cm) Tóth László Dórival, fantasztikus idővel nyerte, Néveri Imre László  (Adonis Cs) Prosper LK és  Bohátka László (Camel) előtt.
A/2**-ben (135 cm) Tóth László és Masni győzött, Kovács Henri két lovával (Timpex Apoleon és Compari) a második és a harmadik helyen végzett.

Szombat:
Szombaton a katasztrofális idő miatt a fiatalok korosztályos Championatusát tudták csak meg rendezni. A Serdülő B (110 cm) hiba-idős versenyét Köteles Réka nyerte Játék nevű lovával. A második és harmadik helyen, ifj. Lázár Zoltán végzett Afroditével és Bellinával.
Serdülő A (120 cm) számban Cserni Panni Zsuzsanna bizonyult a legjobbnak Amulettel, a második helyet Györfi Nikolett (Aranyági Amulett) szerezte meg, a harmadikként pedig Vándor Zsófia (Nimerilla) végzett.
Az Utánpótlás (125 cm) versenyének győztese Gyuricsek András lett Akarat nyergében, Vincze Cintia (Just A Moment) és Bandi Zsanett (Cinderella) előtt.

Vasárnap:
Vasárnapra az időjárás egy kicsit kegyesebb lett a versenyzőkhöz, így minden számot meg tudták tartani a rendezők. A Serdülő B (115 cm) számban az alappályát öten tudták hibátlanul teljesíteni, ezután összevetés döntötte el a végső sorrendet. Ifj. Lázár Zoltán szenzációs lovaglással, hibátlanul és a leggyorsabban teljesítette a pályát Afrditével (32.95). Szladek Máté (35.42) Ramalgo Sunny Girl nyergében második, a harmadik Farkas Virginia lett (37.64) Hajnallal.  Az utánpótlás lovasok versenyében (130 cm) csak egy hibátlan lovaglás született. Gyuricsek András Akarattal győzött, második lett Hoffner Kata (Spury), a harmadik helyen Vincze Cintia (Just A Moment) végzett.
Az A/1 nyitott versenyt (125 cm) ahogyan pénteken, most is Tóth László nyerte Dórival. Tóth Lászlóé lett a második hely is (Mira), Sándor Balázs (Avanti) végzett a harmadik helyen.
A/3­­­*ban (140 cm) szintén Tóth László bizonyult a legjobbnak Masni nyergében, Sándor Balázs (Caloosa Hatchee) a második, a harmadik Majláth Csaba (Urbino) lett.
Részletes eredmények a dijugratás.hu-n.
A követező országos díjugrató versenyt Tápiószentmártonban rendezik augusztus 11. és 14. között.
  

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.08.04.)


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés