keresés a lovardák között


Négymilliárd forint vidéki turizmusra

További pályázatok Lovas szakemberek, lovardák részére >>>

Július 1. és augusztus 1. között lehet pályázni lovas vagy gasztronómiai programok támogatására az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) 4 milliárd forintos keretéből. Az elnyert forrást szálláshelyek kialakítására, agro- és ökoturisztikai, így többek között lovasturisztikai szolgáltatások bővítésére fordíthatják a pályázók. Szálláshelyhez nem kötődő tevékenységekre is lehet támogatást igényelni, például lovas, vadászati, vízi vagy gasztronómiai turizmushoz kapcsolódó programok fejlesztésére.

Lovas szolgáltatások a támogatható tevékenységek között:

"1. § (1) E rendelet alkalmazásában: ... 13. lovas turisztikai szolgáltatás: a lovas szolgáltató tevékenységről szóló 14/2008. (XII. 20.) ÖM rendeletben, valamint az e rendeletben meghatározott követelményeknek megfelelően a lovaglás és a hajtás közül a lovagoltatáshoz, lovas oktatáshoz, lovas terápiához, terep- vagy túralovagláshoz, fogatoztatáshoz kapcsolódó turisztikai szolgáltatás..." (részlet a 44/2011-es VM rendeletből)

Turisztikai tevékenységek ösztönzése

ÚMVP III. Tengely:
Az életminőség javítása a vidéki területeken, a diverzifikáció ösztönzése

Megjelent a 44/2011-es VM rendelet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program turisztikai tevékenységek ösztönzéséről, miszerint 2011. július 1-től 60-65%-os támogatást lehet igényelni falusi és a Balaton mellett egyéb szálláshelyek létesítésére, bővítására, ifjúsági tuizmus fejlesztésére, valamint szálláshelyhez nem kötődő szolgáltatások fejlesztésére (agroturisztikai szolgáltató tevékenységhez, lovas turisztikai szolgáltatáshoz, vadászturizmushoz, erdei turizmushoz, horgászturizmushoz, vízi turizmushoz, borturizmushoz).

Megnyitás dátuma: 2011.  július 1.
Zárás dátuma: 2011. augusztus 1.

Az intézkedés célja:
A helyi turisztikai szolgáltatások bővítése és minőségének fejlesztése révén a települések vendégfogadó-képességének és egyéni arculatának erősítése. A mezőgazdasági termelés és helyi értékesítés összekapcsolása a falvak turisztikai kínálatával, a falusi értékek megőrzése és hasznosítása. Minőségi szolgáltatásokat nyújtó falusi szálláshelyek létrehozása, a már működő szálláshelyek és szolgáltatások felújítása, korszerűsítése és fejlesztése, valamint a piacra jutás segítése a marketing fejlesztésével. Az intézkedés célja továbbá a térség turisztikai vállalkozások, szolgáltatók együttműködésének támogatása, az ehhez szükséges informatikai fejlesztések, minősítési, minőségbiztosítási szabványok bevezetésének ösztönzése.

A támogatás formája:
Vissza nem térítendő támogatás.

A pályázati felhívás és a hozzá kapcsolódó formanyomtatványok,
kapcsolódó anyagok letölthetők:

<<< Turisztikai tevékenységek ösztönzése >>>


További pályázatok Lovas szakemberek, lovardák részére >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés