keresés a lovardák között


Dávid Zoltán

A Nagykunságban, Kisújszálláson születtem, 1939-ben.
Az alföldi táj, a tanyavilág hangulata lett alkotói tevékenységem megihletője. Kedvenc témám az állatok megörökítése, rajzolása, festése. Már egészen kicsi koromban elkezdtem rajzolni, színezni, majd később agyagozni. A 70'-s években a fővárosi Növény-és Állatkertben grafikai megbízásokat kaptam. Ez idő alatt módomban állt az álatok, mozgásának, mozdulatainak megfigyelése. Anatómiai ismereteim birtokában már pontosabban felkészülhettem a festéssel való ábrázolásra.
Előszeretettel rajzolom és festem a lovakat, kutyákat, szarvasmarhákat, mindenféle baromfit, szarvast, vaddisznót, azonkívűl tanyát, csendéletet, erdőt, stb. Képeimet leginkább olajtechnikával készítem. A rendszerváltás után több iskolában is tanítottam rajzot és művészettörténetet. 2005-től -nyugdíjba vonulásom után- minden szabaidőmet a festésnek szentelem.
Hálás köszönettel emlékezem művész tanáraimra, többek között Marczel György festőművészre, Bod László művészettörténészre, Somogyi Árpád szobrászművészre, akik irányt mutattak a forma és szín világába.
Érdeklődés esetén, készséggel állok rendelkezésükre!

Tisztelettel, Dávid Zoltán (tel.:23/366-296, mobil:30/835-4412)"

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés