keresés a lovardák között


Talentum Kupa az ifjú díjlovagló tehetségeknek

A Magyar Lovas Szövetség Díjlovagló Szakbizottsága versenysorozatot hirdet Talentum Kupa néven. A versenysorozat célja, hogy felkutassa a díjlovaglás fiatal tehetségeit, és segítse őket a szakmai előrelépésben. Minden hazai rendezésű hivatalos díjlovas verseny rendezője otthont adhat a Talentum Kupa fordulónak. Az évad végén megrendezésre kerül a Talentum Kupa Országos Döntője, amely egyben az Utánpótlás Országos Bajnokság is. A Szakbizottság a dijlovaglas@lovasszovetseg.hu címen várja a csatlakozni kívánó versenyrendezők jelentkezését.

(A Díjlovagló Szakbizottság 2011-ben Talentum Kupa fordulónak fogad el minden olyan díjlovagló versenyt, amelynek a www.nevezesdijlovas.hu oldalon közzétett versenykiírásában szerepel, hogy a verseny Talentum Kupa forduló.)


Az országos döntőben minden olyan lovas elindulhat az egyéni számokban, aki az évad során részt vett Talentum Kupa fordulón, és ott teljesítménye legalább 50% vagy 5.0 pont volt az adott kategóriában.

Az országos döntőbe II.-es licenccel rendelkező lovasok juthatnak be (Póni Klub versenyszámokban indulóknál nem feltétel a licenc).

Az egyéni bajnokság mellett csapatok is indulhatnak a végső megmérettetésen:

  • egy régió több csapatot is nevezhet az országos döntőre
  •  a csapatokat a régiófelelősök állítják össze
  • a csapatverseny kétfordulós
  • a 3-4 fős csapat naponkénti legjobb három lovasának  százalékos vagy összpontszámos  eredményét figyelembe véve alakul ki a csapatbajnokság sorrendje
  • a csapattagok az eredményeiket bármely kategóriából hozhatják.


(Fotó: Gál Ildikó)

A végső döntő díjazása is vonzó lehet a fiatal tehetségeknek. Az első három csapat összesen 150 ezer Ft pénzdíjban részesül, az egyéni bajnokságban a kategória első helyezettjei pedig dísztakarót kapnak, valamint az egyéni bajnokság régiónkénti legjobb junior lovasa a döntőn lovagolt póni, illetve „A” és „L” feladatokból, azaz régiónként három lovas térítésmentesen részt vehet az évad végén egy központi edzőtáborban.

A részletes kiírást itt találhatják!

Tovább a Talentum Kupa fordulót is bonyolító, a Nemzeti Lovarda által szervezett CDNA*/B Talentum Kupa és AlpenSpan Kupa oldalára >>

A cikket a versenykiírás alapján szerkesztette:
Varju Kitti

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés