keresés a lovardák között


Márciusi hírek a Zakuszka-tanyáról

Továbbra is eseménydúsan zajlik az élet a Zakuszka-tanyán. Már nem csak a vedlés, sárlás, napsütés, hanem a hónapváltás is jelzi: bizony tavasz van.

A lovak túlestek a kötelező vérvizsgálaton, mely a takonykór, kevésvérűség, tenyészbénaság kimutatására szolgál. A három öregnek, Robinnak, Lambinak és Rozinak vérkép is készül.

Pampinak újabban nagyon könnyezett a bal szeme, a vizsgálat kiderítette, hogy szaruhártya-sérülése van egy igen eldugott helyen, a felső szemhéja alatt. Rejtély, hogyan hozta össze, meg az is, hogy hogy juttatjuk oda a kenőcsöt naponta tízszer, de próbálkozunk.

Ezúton kérnénk patikaközeli olvasóink segítségét, Pampogó szaruhátya-sérülésének kezeléséhez ugyanis szükségünk lenne utánpótásra Corneregel-ből.  Postacímünk továbbra is 3143 Mátranovák, Mátracserpuszta 5. Pampinak egyébként jár a nyilvános pirospont: ahhoz képest, hogy alapvetően hisztis libaként szokott viselkedni, most minden ellenkezés nélkül tűri a szeme kezelését, pedig igencsak fájdalmas lehet.

Robinra ráfér egy alapos egy fogreszelés, de olyannyira utálta a puszta bekukkantást is, hogy úgy döntöttem, most inkább hagyjuk a manuálreszelgetős birkózást, ami lónak és embernek egyaránt kínszenvedés, mindenki jobban jár, ha hívunk hozzá egy fogspecialistát profi műszerekkel, és akkor egy fogporfüst alatt átnézetem a többit is. (Vélhetően Pimpa fogazata is megérett egy igazításra, az pedig szép meccs lesz.)

Nagy segítség lenne, ha kapnánk általános táplálékkiegészítőket, vitaminokat, kifésülő készítményeket, valamint keserű spray-t, ugyanis Nyüzüge folyton lerágja a kancák farkát. Egyelőre várjuk a vérvétel eredményét, hogy az öreg lovak egészségesek-e, a leletektől függően bővülhet még a fenti lista.

Sajnos kutya- és macskakajával nagyon ramatyul állunk. Az állatok ellátása természetesen nincs veszélyben, de a tartalékaink elfogytak, így már vásárolnunk kell az eleséget. Kutya- és macskaeledel-fronton is jól jön tehát minden segítség.


Márciusi hírek a Zakuszka-tanyáról

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés