keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Állategészségügyi Világév

2011 az állatorvosi szakma ünnepének éve

Állategészségügyi Világév250. évfordulóját ünnepli idén az állatorvosi szakma. A jubileum alkalmából az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága (DG SANCO) és a Világ Állategészségügyi Szervezete (World Organisation for Animal Health – OIE) közösen rendez számos eseményt az állatorvosok sokrétű szerepének megismertetésére. A két szervezet együttműködésének első lépése annak a hat videoklipnek a népszerűsítése, amelyek bemutatják a nagyközönségnek az állatorvosi szakmát.

Bernard Van Goethem, a DG SANCO élelmiszerláncért felelős főigazgató helyettese elmondta: „Együttműködésünk kiváló alkalmat teremt arra, hogy továbbítsuk legfontosabb üzenetünket: az állatorvosok állnak az „Állatok + Emberek = Egy egészség” jelmondatú kampány központjában. Ők azok, akik képesek az állatok és emberek egészségének védelméért egyaránt tenni.”

A két szervezet együttműködésének mottója: „Állatorvosok a mindennapjainkban”. Első tevékenységük ennek jegyében hat videofilm elkészítése és népszerűsítése, amelyek az állatorvosok szerteágazó szerepét és tevékenységeik életünkre gyakorolt hatását mutatják be.

A filmek hat fő témára koncentrálnak: az állattenyésztésre, a kisállatokkal foglalkozó állatorvosokra, a válságkezelésre, az élelmezés- és élelmiszerbiztonságra, valamint a zoonózisokra. Bemutatásukra az idei berlini nemzetközi mezőgazdasági kiállításon került sor.Állatorvosok a mindennapjainkban

A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóját 2011. január 24-én tartották abban az országban, ahonnan az állatorvosi szakma 250 évvel ezelőtt elindult: az első állatorvosi iskola Claude Bourgelat francia állatorvos közreműködésével a franciaországi Lyonban nyitotta meg kapuit. 

A DG SANCO és az OIE az Állategészségügyi Világév 2011 jegyében fotóversenyt is meghirdetett, „Állatorvosok a mindennapjainkban” címmel. A pályázat honlapján  a fotósok feltölthetik legjobbnak ítélt kisállatról készített, vagy bármely más, a témához kapcsolódó fényképeiket, amelyeken állatorvos is szerepel.
A verseny, amelyre hivatásos fotóstól kezdve amatőrökig bárki nevezhet, 2011. március 31-én zárul.

A beérkezett pályaművek közül szakértői zsűri választja ki a világ öt régiójának legeredetibb és legizgalmasabb felvételeit. A díjak között fotózási felszerelések szerepelnek, valamint a győztesek meghívást kapnak Brüsszelbe és Párizsba az EU állat-egészségügyi Hét elnevezésű konferenciára, illetve a Világ Állategészségügyi Szervezetének általános ülésére májusban.

Bővebb információ és az eseménysorozat teljes programja megtekinthető a Vet2011 honlapján

Állatok + Emberek = Egy egészség

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés