keresés a lovardák között


 

Vigyázat, petárdák!

Itt a szilveszter, vigyázzunk négylábú kedvenceinkre!

Noé Állatotthon Alapítvány

A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá - sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik, sosem jutnak haza.

Ezért kérjük a gazdákat, hogy december 31-én egész nap és január 1-jén tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házikedvenceinkre.

Budapest legnagyobb állatotthona arra kéri az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.

Kedvenceiket tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már csak pórázon Vigyázat, petárdák!sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre gondoskodjanak számára nyugtatóról, melyet állatorvosuktól szerezhetnek be. Ne hagyjuk magukra kedvenceinket ebben a kritikus időszakban!

Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv a gazda adatait tartalmazó bilétával. Mivel a biléta is leeshet menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, melynek beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik, az interneten (PETVETDATA: www.petvetdata.hu) pedig ellenőrizhetik, hogy a chip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.

A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő számot üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket.

A 06-70/635-0780-as számra január 2-ig 0-24 óráig, január 3-tól telefonon csak este 18 óra után várjuk a bejelentéseket, illetve a j.zsuzsa@gmail.com e-mail címre.

Az sms lehetőség szerint tartalmazza a következő adatokat:
- Elvesztés/megtalálás helye, ideje
- Az állat fajtája, mérete, becsült kora, neme, különös ismertetőjele (ha van), volt-e rajta nyakörv, biléta
- Az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.

Az elveszett talált kutyák aktuális táblázata letölthető itt.

Felhívjuk a megtalálók figyelmét, hogy az amúgy is teltházzal üzemelő állatotthonok, alapítványok, egyesületek szilveszterre általában olyan mértékben túlzsúfolttá válnak, hogy a petárdázás során bejelentett állatokat már nem áll módjukban befogadni, ezért feltétlenül fontos, hogy az eredeti gazdákat próbálják megtalálni és a talált állatok adatait jelentsék be a fenti elérhetőségeken!

Az elveszett állatok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fõvárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. - http://www.ebtelep.hu/).

Vidéken érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél!

Sokat segíthet az elveszett állatok megtalálásában, ha plakátokat helyeznek ki a környéken.

Mikrochipes elveszett kutyák körözése www.m-a-x.hu bejelentés a max@m-a-x.hu címen.

Leggyakrabban használt, képfeltöltési lehetőséggel rendelkező portálok, fórumok:
www.elvesztem.hu
www.gazditkeresek.hu
www.kutyakereso.hu

Az elveszett-talált kutyák hazajuttatását több állatvédő szervezet összefogásával azok önkéntesei segítik, kérjük a megtalálókat legyenek türelemmel és az elvesztőket, hogy mielőbb kezdjék meg kedvencük keresését fenti lehetőségeken.

Bár a Noé Állatotthon Alapítvány összeállítása elsősorban kutyákra vonatkozik, érdemes megemlítenünk, hogy ebben az időszakban lovaink is kiemelt figyelmet érdemelnek.

Egy ijedt, pánikba került ló veszélyezteti saját és gondozói testi épségét, emellett megrémíthati a többi lovat is. Épp ezért fontos tudni, hogy lehetőség van az ijedős lovak nyugtatására, szedálására.

Kérjük a lovasokat, hogy még szilveszter előtt konzultáljanak állatorvosukkal, aki a ló egészségi állapotának, előéletének és más fontos paramétereknek ismeretében kiválaszthatja az adott jószágnak megfelelő szert és adagolást.

Szilveszterkor szenteljünk lovainknak is fokozott figyelmet.

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés