keresés a lovardák között


Belovagolt ló?

Olvasói levél

A hirdetések szerint minden ló "belovagolt, bekocsizott". Sajnos ez nem mindig igaz. Mi is vettünk egy fiatal lovat.  Elmentünk megnézni, tetszett a ló és elhoztuk.

Belovagolt ló?Másnap elhívtunk egy állatorvost. Kiderült, hogy a lónak patairhagyulladása van. Mielőtt megvettük mi kértük, hogy tisztítsák le úgy hozzák el.  Vélhetően ők erősen megkörmözték. A ló szemmel láthatóan sántított.

Beszéltem a tulajdonossal, ő persze állította, hogy lovagolták. De hát mondani mindent lehet.Természetesen kikezeltettük, ezért 3 hétig nem mehetett ki az istállóból.  Miután kijött kiderült, hogy teljesen kezelhetetlen.  Egyszerűen mindentől félt. Sajnos a szomszédban vannak kutyák. Azoktól megijedt és "világgá" szaladt, csak nagy nehezen sikerült megfogni.

Ezután kénytelen voltam  szakemberhez adni, hogy valamit tanuljon és ne jelentsen veszélyt sem magára, sem a környezetére. Ez természetesen pénzbe kerül.  Mi senkit sem akarunk becsapni.  Most el szeretném adni de nem tudom kapok e érte annyit amennyit már ráköltöttem...

Lovasok.hu Tipp:

  • Egy ló belovaglása ideális esetben 3 éves korában kezdődhet meg, mert a mozgatószervrendszer ekkorra éri el azt a fejlettséget, hogy maradandó károsodás nélkül terhelhető legyen. Ha 3 éves, vagy ennél fiatalabb jószágot hirdetnek belovagoltként, vagy bekocsizottként, fogadjuk egészséges gyanakvással.
  • Akár több alkalommal is próbáljuk ki a megvásárolni szándékozott lovat.
  • Vásárlás előtt mindenképpen vizsgálja meg a lovat egy lovas állatorvos.
  • Vásárlás előtt érdemes akár váratlan időpontban, véletlenszerűen is beállítani az eladóhoz megnézni a kiszemelt lovat.

 Kapcsolódó írásaink:

Gyakorlati tanácsok lóvásárláshoz
A lovak örökbefogadásáról

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés