keresés a lovardák között


Kodolányi János Főiskola

Bővebb információ:

Felvételi Iroda
E-mail: felveteli@mail.kodolanyi.hu
Tel: 06-80-203-769

IDEGENFORGALMI ÉS SZÁLLODA SZAK
Képzési idő: 8 félév
Az oklevélben megjelölt képesítés: Közgazdász idegenforgalmi és szálloda szakon

A képzés nappali és levelező tagozaton folyik. Az oktatás közgazdasági alapozó tárgyakra épülve elméleti és módszertani képzéssel indul, amely a közgazdaságtani alapozás mellett gazdasági matematikát és statisztikát foglal magában. Megismerteti a hallgatókat a turizmus általános kérdéseivel (gazdaságtan, földrajz, környezet menedzsment stb.), és lehetővé teszi számukra a választható szakirányon belül egy-egy szűkebb terület elmélyült tanulmányozását is.
Az oktatás során - Magyarországot állítva a középpontba -, a belföldi és a hazánkba látogató külföldi vendégek fogadására készülnek fel a hallgatók, a turizmus nemzetközi keresleti tendenciáit figyelembe vevő elméleti és gyakorlati képzés keretében.
A nappali képzés része a külső gyakorlóhelyen töltendő, egy évig tartó kötelező szakmai gyakorlat. A specializáció során az ötödik félévtől a hallgatók több szakirány közül választhatnak: szálloda menedzsment, területfejlesztés, animáció, és falusi turizmus. A hallgatók magas szinten sajátítanak el két idegen nyelvet, melyekből egy szakmai anyaggal bővített középfokú, államilag elismert "C" típusú nyelvvizsga az oklevél átvételének feltétele. A Kodolányi Főiskola-OTP Travel Utazási Iroda 1998. októberétől működik, ahol minden nappali tagozatos hallgató 1 hét szakmai gyakorlatot tölt el.

Választható szakirányok:

lovasturizmus
ökoturizmus
falusi turizmus
idegenforgalmi területfejlesztés
víziturizmus
kulturális turizmus
szállodamenedzsment

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés