keresés a lovardák között

Mobil körkarám Magyarországon először – elérhető áron!
Monty Roberts munkájának jelentős részét körkarámban végzi. Ez egy olyan környezet, amely alkalmas a lovak szabad képzésére, megfelelő teret ad a lónak a mozgásra, ugyanakkor a trénernek is biztosítja a folyamatos kontroll lehetőségét. Ezért a leghatékonyabb helyszín a lovak erőszakmentes képzéséhez.

A tréner munkájára vagy bemutatójára sokszor egy adott helyszínen van szükség, ezért az elmúlt 50 évben kidolgozott és tökéletesített egy mobil körkarámot, amelyet azóta Amerikában és Angliában gyártanak és használnak a lovak képzésére, akár a hagyományos, fix körkarámok helyett is. A mobil körkarám elemeinek használata szükséges a Monty-féle legendás lószállítóba vezetés kivitelezéséhez is, amellyel – megfelelő tudással – a már reménytelennek bélyegzett lovak lószállító-fóbiáját is meg lehet oldani szinte percek alatt.

Pataky Kata – hazánk egyre népszerűbb és keresettebb lovas szakembere, Monty Roberts instruktora – munkájának és bemutatóinak is elengedhetetlen tárgyi feltétele a mobil körkarám. Angliából rendelni egy ilyen körkarámot gyakorlatilag megfizethetetlen, nagyjából kétmillió forintba kerül, és ugyanígy borsos a végösszege egy lakatosmesterrel megfelelő alapanyagból elkészíttetni a körkarámot (kb. 1,2-1,5 millió forint). Kata Amerikából magával hozta Monty körkarámjának műszaki specifikációját és Monty 50 éves tapasztalatát, ami alatt a körkarámot tökéletesítette.

A Monty Roberts módszer hazai képviselője:
Pataky kata okleveles Monty Roberts instruktor

 

www.patakykata.hu 

Pataky Kata bemutatkozik │ Pataky Kata hírei │ Pataky Kata válaszol │
Monty Roberts és módszereLovak erőszakmentes képzése
Bemutatók │ Kurzusok leírása │ Induló kurzusok
│ Lovastábor Pataky Katával │


Rövid keresgélés után rátaláltunk a Betafence Hungary Zrt-re, (www.betafence.hu és www.mobilkerites.hu), amely minőségi lakossági és ipari kerítésrendszerek (többek között mobilkerítés elemek) értékesítésével és bérbeadásával foglalkozik. A Betafence a világ vezető kerítésgyártója, termékei a mezőgazdaság számos területén használhatók, a karámozástól a vadkerítéseken át a kisállatketrecekig. A Betafence a lovak erőszakmentes képzésének ügye mellé állt, és termékeinek rendkívül kedvező rendelkezésre bocsátásával segített minket abban, hogy kikísérletezzünk egy megoldást, ami tökéletesen alkalmas Kata munkájához.

Immár két hónapja használjuk saját körkarámunkat, amely prototípus is egyben, és megnyitja az utat bárkinek, aki szeretne lovainak egy biztonságos, szakszerű, tartós, ugyanakkor mobil, kis helyen tárolható és viszonylag olcsón és gyorsan elkészíthető mobil körkarámot. A Betafence kerítéselemeivel és az általunk kidolgozott eljárással kb. féláron (700-800 ezer forintért) elérhetővé vált Magyarországon a biztonságos mobil körkarám lovak képzéséhez és körkarámos munkájához. Ez az összeg kisebb, mint egy jó minőségű fából készített fix körkarám.

A lovak biztonságos képzésére használatos körkarám a következő feltételeknek kell, hogy megfeleljen:

 • megfelelő átmérő (a ló és a tréner megfelelő kommunikációjához ideális átmérő)
 • az elemek megfelelő magassága (elég magas fiatal csikók biztonságos elindításához
  lovassal, ugyanakkor átlagos lószállítóval szállítható)
 • az elemek megfelelő szélessége (a lószállítóba pakolhatósághoz két különböző
  szélességű elemet gyártottunk)
 • a megfelelő rácssűrűség (a ló nem rúghat a vasrudakba és patája nem
  akadhat be a rácsok közé)
 • az elemek illeszthetősége (a gyors össze- és szétszerelhetőséghez megfelelő illesztési
  technikát dolgoztunk ki)
 • az elemek tömege (a Betafence kerítéselemei tartósak, megfelelően erősek,
  ugyanakkor könnyűek, mozgathatóak)
 • minden kiálló, kiemelkedő rész megszűntetése (a ló és lovas biztonságához)
 • a kapuelem megfelelő kialakítása (szélesség, magasság, merevség és a bentről ki-
  és becsukhatóság a fő szempontok)

A Betafence mobilkerítés elemei alaphelyzetben még nem kész körkarám elemek, minden egyes elemet át kell alakítani ahhoz, hogy a fenti szempontoknak megfelelővé váljon és így a lovak képzéséhez ideális legyen.

Pataky Kata cége, a Lótárs Kft., amely a Monty Roberts-módszer magyarországi oktatásának központja, megkezdte a saját tervezésű mobil körkarámok egyedi megrendelésre gyártását. A karámok megrendelhetők alap és extra kivitelben. További információkat a Lótárs Kft. honlapján talál. Várjuk jelentkezését, kérdéseit.

Vissza Pataky Kata híreihez >>

Szabó Gergő
kereskedelmi vezető
Lótárs Kft.


ELÉRHETŐSÉGEK

Pataky Kata
Okleveles
Monty Roberts Instruktor

E-mail: kata@patakykata.hu
Web: www.patakykata.hu
Tel: +36 30 508-7196

 

Cikkajánló:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés