keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Brunner Márta társat keres

Brunner Márta a lovak szerelmese

A színésznőt saját istállójában kérdeztük a lovakhoz fűződő kapcsolatáról, lováról Tücsiről, és a Sóskúti Lovas Járőrszolgálatról.

- Lovasok.hu: Hogyan került közelebbi kapcsolatba a lovakkal?
- Brunner Márta: Valamikor a 90-es évek elején, egy Korfui nyaraláson megláttam a naplementében egy pej lovat a tengerparton, amint gazdája fürdeti… Leírhatatlanul gyönyörű volt. Teljesen lenyűgözött. Mondanom sem kell, másnap már a nyergében ültem és a sziget hegyes tájain baktattunk. Hazaérkezvén minden pillanatban kerestem a lehetőséget, amikor újra nyeregbe ülhetek, de tévés elfoglaltságom és a színház mellett nehezen tudtam alkalmat keríteni, meg aztán társam sem volt, így lassanként elmaradt az életemből. Öt évvel ezelőtt meghívást kaptunk férjemmel egy lovasszínházba, ahol végérvényesen eldöntöttem, hogy szeretnék lovat. Szimó volt az első, akivel bevágtázhattam a színpadra, és aki vigyázott rám, hiszen akkor foghíjas tudással, ám annál nagyobb bátorsággal álltam a feladat elé. A színház tökéletes hely arra, hogy a legszélsőségesebb körülmények között tanuljuk meg a ló és az ember közötti törékeny egyensúly megtartását.

- Lovasok.hu: Mit jelent most a ló az Ön számára?

"Két lovunk mellé keresek társat. Négy boxunk van, hat állással. Folyamatosan csinosítgatjuk, és alakítjuk a környezetet. Naponta háromszor etetem őket igazi hamisítatlan sóskúti szénával és abrakkal. Tehát aki lovát ilyen idilli környezetben szeretné tudni, ne gondolkodjon tovább, én fejedelmien fogom tartani szeme fényét. Jelentkezni az info@brunnermarta.com email címen lehet!"

- B.M.: A végtelen szabadságot és a természettel való kapcsolatot jelenti. Legszívesebben minden embert nyeregbe ültetnék, hogy megérezze ennek a csodálatos teremtménynek a lelkét, amely élmény semmihez sem hasonlítható. A Kincsem parkba is rendszeresen kijárunk ügetni. Sőt, már volt Tenkes kapitánya ügetőfutam is. De a legbüszkébb arra vagyok, hogy Bálint nyerte meg a szilveszteri Bubik István emlékversenyt, én pedig harmadik lettem. Szeretném, ha idén előrébb végezhetnék… :)
Férjemmel (Ács Bálint) Sóskúton élünk, az erdőben, ami önmagában is az álmaim netovábbja volt. Szerettem volna, ha a kutyáink és macskáink természetes környezetben élhetnének velünk. Régóta terveztük, hogy lovakat is tartsunk, ám nagyon nehezen találtam rá a lovamra. Nálunk a faluban van egy fantasztikus lovarda. Lovas körökben nagyon ismert, így amikor ideköltöztünk többször elmentünk megnézni. Ez sorsszerű volt életünkben. Megismertük azokat az embereket, akikkel sikerült megalapítani a Sóskúti Lovas Járőrszolgálatot, akik a Tenkes kapitánya musical lovasainak gerincét alkották, de a lovam Tücsök is - aki egy Hannoveri telivér kanca-, itt választott ki engem. De mivel a ló nem jár egyedül, Lidérc egy páratlanul okos lipicai kanca is társult hozzánk, hála az oktatóknak, akik hozzánk küldték nyugdíjba. Lenyűgöző barátságot kötöttek a karámunkban, de nemcsak egymással, hanem Zsuzsival, a báránnyal és Bikfic kutyánkkal, akivel egy etetőből reggeliznek. Ebben az idilli környezetben én vagyok a „lovászkislány”.

- Lovasok.hu: Miért döntött úgy, hogy saját maga foglalkozik a lovaival?
- B.M.: Mondhatnám, hogy kényszerűségből, de ezt az édes kényszert Önként vállaltam. Nem csak azért, mert a muszáj nagy úr, hanem mert úgy gondoltam, hogy tanulni szeretnék. A lovaktól, a lovakról, a lovakért. Rengeteg tervem van még, amiket szeretnék megvalósítani. Tavaly nyáron a Tenkes kapitánya musicalben ahol szerep szerint nem volt lehetőségem lóra ülni, megélhettem a lovak sikerét a színházi előadásokban. Férjemnek sok megzenésítendő ötlete van még, így szeretném a kollégáimat noszogatva lovasszínész képzést indítani. Persze úgy, hogy közben én is beülnék az „iskolapadba”. Nekem az a célom, hogy szakmailag magas szintű előadásokat létrehozva népszerűsítsük a lovaséletet, és azt a hagyományt, amelyeket a történelmünk hagyott ránk. Küldetéstudatot érzek, hogy míg férjem a zeneszerzésben éli ki ambícióit, addig én ebben szeretnék kiteljesedni.

- Lovasok.hu: Említette a Sóskúti Lovas Járőrszolgálatot. Ez mit takar?
- B.M.: A Nemzeti Lovasőrség őrmesterei voltunk, ahol megtapasztaltuk a lovas járőrözés hasznát és előnyeit. Mostanra leszereltünk, de hogy ne maradjunk feladat nélkül, sikerült megalapítani 11 önkéntes lovassal egy önálló egyesületet, amely a külterületen történő bűnmegelőzésre hivatott. A legtöbb ló a Sóskúti istállóban lakik, kivéve a mi két lovunkat, akik mellé most társat keresek! Négy boxunk van, hat állással. Folyamatosan csinosítgatjuk, és alakítjuk a környezetet. Naponta háromszor etetem őket igazi hamisítatlan sóskúti szénával és abrakkal. Nyáron egy teljesen egyedi és programjaiban összetett lovastábort tervezek, amelyben a lovas élet rejtelmei mellett a fiatalok színészképzésben részesülhetnek majd. Tehát aki lovát ilyen idilli környezetben szeretné tudni, ne gondolkodjon tovább, én fejedelmien fogom tartani szeme fényét. Jelentkezni az info@brunnermarta.com email címen lehet!

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés