keresés a lovardák között


lovasgrafika.hu
Buruncz Anikó, Barkóczi József

2010. november 12. - LOVAK, GYEREKEK ÉS EGYÉB CSODÁK...

Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját kiállítás-sorozatunk következő állomásához "Lovak, gyerekek és egyéb csodák..." címmel, a budakalászi Faluházba.
A kiállításon megtekinthetőek Barkóczi József régebbi és legújabb lovas grafikái és a visegrádi Dunakanyar Erdei Iskola tanulóinak munkái.

A kiállítást 2010. november 12-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitjuk meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés ingyenes!

Cím: Kós Károly Általános Művelődési Központ - Budakalász Faluház
Kiállítási megtenkinthető: 2010. november 12-29. között.

2011 Budakalász, Szentendrei út 9.
www.lovasgrafika.hu

   
Lovat rajzolni valódi kihívás, hisz nem könnyű feladat a papíron tökéletesen visszaadni harmonikus lényüket, anatómiájukat. Mi mégis megpróbáljuk alkotásaink által halhatatlanná tenni őket és ezáltal közvetíteni a belülről fakadó szépséget, nemességet, érzékenységet, kecsességet, vagy néhol éppen robosztus termetüket, erejüket.
Munkánk fontos részét képezi a Magyarországon elfogadott és tenyésztett lófajták egy-egy kiemelt példányának fotó- illetve grafikai sorozatban való megörökítése. Egy egységes, művészi színvonalú, az utókor számára is jól használható, bárhol – bármikor kiállítható dokumentáció létrehozása.
Kiállítás-sorozatunkkal szeretnénk valami igazán maradandó értéket nyújtani a lovat kedvelő embereknek, a gyermekeknek szóló kiállítás-sorozatunkkal pedig a felnövekvő nemzedék számára. Itt közelebbről megismerkedhetnek a ló művészi megformálásával, a magyar lótenyésztésben fontos szerepet játszó egyedek és egyéb hazánkban is tenyésztett fajták bemutatásán keresztül.
A lovasgrafika.hu szakterülete továbbá az egyedi és személyes lovas grafikák készítése, portrékészítés lovakról, lovas arculattervezés, kiadványok, weboldalak, bannerek, kiállítási- és autódekorációk tervezése és kivitelezése. A lovasgrafika.hu létrehozásával e célokat tűztük ki magunk elé és megvalósításukhoz tudásunk legjavát nyújtjuk.

Látogasson el kiállításainkra és ismerje meg, miként mutatjuk be magát a LOVAT a klasszikus értelemben vett művészi igényességgel készített, különleges részletgazdagságú grafikákon és fotókon keresztül.
Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik ebben az összetett feladatban segítségünkre vannak és támogatják elképzeléseinket, alkotó tevékenységünket.

Barkóczi József
képzőművész

1959. január 18-án születtem Budapesten. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola kerámia szakának elvégzése után az egri Tanárképző Főiskolán rajztanári diplomát szereztem. Tanulmányaimat Szkok Iván festőművész műtermében folytattam. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének.
Az 1980-as években csoportos és egyéni kiállításokon ironikus, szatirikus munkákkal, bábokkal, textiltervekkel, gyakran politikai utalásokkal átszőtt applikációkkal, plasztikákkal, festményekkel szerepeltem. Közel húsz év önkéntes visszavonulás után 2010-ben újra kopogtattam a kiállító művészek ajtaján. A világ és én is megváltoztunk.
- Mit is, hogyan is tovább? Mi az, amit megőrizhetek, átadhatok?
- Miként lehetek én az ÉN?
- Hol a hiány, ahol az én szerepem folytatódik?

Amit megőriztem magamban, az a kíváncsiság az emberek gyakran maszk, álarc mögé bújtatott jelleme iránt. Kortárs filmeket nézve, színházban vagy a „NAGY” életben egyre többször érzem hiányát az igazi nagybetűs jellemnek, egyéniségnek, a megkülönböztethető karakternek. Ezért rajzolok mentve, amíg még menthető karaktereket, arc-sorsokat, lélek-krokikat. Ami új bennem, az egyre erősödő igény a harmónia iránt. Egy értékvesztett világban, ahol a hangos, a durva, a rút, a gagyi egyre nagyobb teret nyer és így háttérbe szorítja mindazt, ami szép és értékes.
Számomra belső késztetés, hogy ezt a folyamatot – bár megállítani nem tudom – saját eszközeimmel késleltessem. Ehhez a munkához hívom segítségül a természet csodálatos ajándékát, a lovat. A kezdő bizonytalan lépéseknél bátorítást, bíztató szavakat a magyar lovas élet kiemelkedő szereplőitől a Lázár- illetve a Dallos családtól kaptam.

Az igazi változást, hogy számomra a lovak rajzolása házi feladatból feladattá vált, Gabriele Boiselle fotóművésznek köszönhetem. Az ő lovas fotóalbumait lapozva egy más világ vendége lettem, ahol az erő, a szépség és a jellem, a harmónia megérinthetővé válik. Ezúton is köszönöm a segítőimnek.
További információ: lovasgrafika.hu

 


lovasgrafika.hu - Barkóczi József művei

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés