keresés a lovardák között


Bajban a vörös iszap négylábú áldozatai

Nincs olyan ember az országban, aki ne hallott volna a vörös iszap által okozott szörnyű katasztrófáról.
A katasztrófa nem csak az embereket érintette, hanem az állatokat is. Sajnos nagyon-nagyon sok állat elpusztult, mert nem tudott elmenekülni. A katasztrófa egy négylábú túlélője

Több állatvédő szervezet is menti a megmaradt állatokat a környékről. A Noé Állatotthon, a Rexesek, Lakos Gyuri, Vacorgó Egyesület Veszprémből, az Állatőrszem, stb. Sok kutyát átvesz a Lelenc Kutyamentő Egyesület, fajtamentések, stb.

Az állatok nagy része súlyos sérüléseket szenvedett, kórházi ellátásra szorul és csak pár nap, pár hét múlva kerülhetnek ideiglenes befogadókhoz. Sajnos van olyan állat is, akik a gondos ápolás ellenére nem érték meg a másnapot. Az állatok egy részét visszavárják gazdáik, amint megfelelő körülményeket tudnak biztosítani nekik, sokukról azonban gazdáiknak nehéz szívvel és zokogva le kellett mondaniuk, mert egyszerűen a saját jövőjüket nem látják biztosítottnak, nemhogy az állataikról gondoskodni tudjanak. Ezek az állatok örökbefogadó gazdákat keresnek majd. Minden állat, akiket elhoznak az állatvédők bekerül egy adatbázisba, hogy nyomon lehessen követni sorsukat.

A mentés koordinálására létrejött egy fórum: http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=23287

Ide felkerülnek a segítségre váró állatok, a mentésben résztvevő szervezetek elérhetőségei, számlaszáma, a bevállalt állatok száma, fényképeik, állapotukról leírás.

Az állatvédőknek egyelőre ezekre a dolgokra van a legnagyobb szükségük:
- törülközők (minden kutyát többször meg kell fürdetni)
- puha takarók (sok kutyának teljesen le kellett nyírni a szőrét az égési sérülések miatt)
- kutyaeledel (száraz és konzerv is! - sok kutya nyelve fel van hólyagosodva, alig tudnak enni, nyelni)
- macskaalom
- A takarításhoz lapátra, seprűre, talicskára, kannára, ecetes tisztító szerre, esőkabátra, esőköpenyre, maszkra, gumikesztyűre, gumicsizmára van szükség!
- Nagyon nagy szükség van továbbá meleg ruhára a helybélieknek (gyerekruhák, felnőtt ruhák egyaránt), tartós élelmiszerre és fertőtlenítő szerre!

A II. kerületben a Náncsi néni vendéglőjénél gyűjtjük az adományokat, Cilivel lehet egyeztetni: 06-20-979-22-99.

Szombaton 10-16h között a Budakeszi Vadasparkban leszünk az Állatok világnapja alkalmából, ott is szívesen átvesszük az adományokat.

A város másik felén a tárgyi adományokat le lehet adni a Noé Állatotthonban: Budapest XVII. kerület, Csordakút utca (átvétel: minden nap  10-15 óra között) vagy az állatszigeten a Rexnél: 1048, Óceánárok u. 33.

Ideiglenes befogadók jelentkezését is várják az állatvédő szervezetek, hiszen a menhelyeken ennyi sérült állatot nem tudnak elhelyezni, a lenyírt állatokat kinti kennelekben elhelyezni nem lehet télen!

Ideiglenes befogadók jelentkezhetnek a Lelencnél: info@lelenc.hu a Noénál: info@noeallatotthon.hu, a Rexnél: rexiroda@rex.hu vagy telefonon Lakos Györgynél a 30/507-2062-es számon a nap bármely szakában. 

A Noé Állatotthon munkatársainak az iszapkatasztrófa túlélőinek ellátásához a következőkre lenne sürgősen szükségük: 

-Voltaren H szemkenőcs
- Tobrex szemcsepp
- Corneregel szemkenőcs
- Neogranormon kenőcs
- Kék Lukács kenőcs
- Phlogsam hab
- Panthenol spray
- Kubatol spray
- PROBIOTIKUM
- Kaukázusi kefír vagy probiutikus joghurt
- JÓ MINŐSÉGŰ konzerv

Továbbá a tiszta elhelyezéshez mobil kennelekre és boxokra (elsősorban nagy méretűre)

Tiszta törölközőre, pokrócokra, a kezelésekhez vékony, a takarításhoz vastagabb gumikesztyűre.

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés