keresés a lovardák között


Anglia, Belgium és Lengyelország is
ott lesz Kentuckyban

FogathajtásAz angolok, belgák és a lengyelek hozzánk hasonlóan nem tudtak fogatot küldeni az Alltech FEI  Lovas Világjátékokra, ám sportdiplomáciájuknak köszönhetően mégis részt vehetnek a megmérettetésen.

Az angol élő legenda George Bowman, aki hetvenöt évével a fogathajtók doyenje, és aki a 2004-es kecskeméti világbajnokság kivételével az összes eddig megrendezett fogathajtó világbajnokságon indulóként szerepelt, ezúttal bíróként fog megméretni.

Mindössze négy nap múlva, a bemutatás versenyszámával kezdetét veszi a fogathajtó világbajnokság, ám az első versenyszám nem számít bele az összetett versenybe. A cél az első napon mindössze annyi, hogy megválasszák a világ legszebb fogatát! A többszörös angol bajnok, és a legutóbbi világbajnokság díjhajtásának bronzérmese George Bowman, a kanadai Jack Pemberton és az amerikai Steve Holm segítségével fogja elbírálni a fogatokat.George Bowman

Ám, hogy mennyit számít a sportdiplomácia? Ha már George Bowman ott van a VB-n, ám nem is nevezett indulhat-e mégis? Legalább a díjhajtásban? Ezek a kérdések vetődtek fel a szervező bizottság fejében és egy gyors eljárásban meghozták a döntést: George Bowman kölcsön kocsival, kölcsön szerszámmal és a kettesfogathajtó bajnok amerikai Misdee Wrigley-Miller holland lovaival indulhat az október hetedikei díjhajtásban!

A lengyelek sem elégedtek meg azzal, hogy csak nézőként vehetnek részt a Világjátékokon, ezért legjobb hajtójuk Piotr Mazurek mondhatni tizenkilencre lapot húzott és ezúttal nyert. Legalábbis teljes értékű versenyzőként részt vehet a Világjátékokon. Számára a lovakat és a felszerelést Shirley és Mark Schmidt szponzorok biztosítják, míg a fogatot Joe Yorder minősítette le, mivel Mazurek még soha nem hajtotta őket. Elmondása szerint ez egy hatalmas feladat lesz számára, de a 36 éves lengyel állatorvos és lótenyésztő szereti a kihívásokat.

A belgák is elküldték legjobb hajtójukat Felix-Marie Brasseurt-t, aki végül az egy személyes francia „csapat” szövetségi kapitánya lett, így véglegessé vált, hogy kilenc nemzet huszonhat hajtója vehet rész a világjátékokon.

Az időjárás nagyszerű, igazi lovas, napos idő van Kentuckyban, ahol végül minden tradicionális fogathajtó nemzet helyet kapott valamilyen módon, kivéve minket, magyarokat, illetve mondhatni egy legény maradt talpon, Exell Boyd fogatának tulajdonosa Vincze Tamás, aki tegnap szerencsésen megérkezett a versenyhelyszínére.

2010.10.05. Ifj. Bozsik József


A Lovas Világjátékok híreinek megjelenését az
 
támogatja.


A Lovas Világjátékok további hírei 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés