keresés a lovardák között


Duplán eladott lovak

Avagy EIA-fertőzött lovak új élete

Forrás: Promed Mail (1) - A Landtreff (2) német közösségi oldal egy látogatójának hozzászólása a fertőző kevésvérűség topicban:

Romániában az állam állja a lovak évente két alkalommal történő EIA-szűrését. A vizsgálatot hatósági állatorvos végzi és a tulajdonos számára ingyenes.
A lótartó minden egyes fertőzött és a területileg megbízott kereskedőnek leadott ló után kompenzációt kap. A kereskedő gondoskodik arról, hogy a fertőzött lovak a vágóhídra kerüljenek (általában Olaszországba). A román hatóságok kifizetik a kereskedőknek a szállítást a szervezést a papírmunkát, tehát minden kapcsolódó költséget.

Itt kezdődik azonban az átverés. A kereskedők egy része az államtól kapott pénz bezsebelése után újra eladja az EIA-val fertőzött lovakat.

Magyar Dorottya, Lovasok.hu
2010.09.21. Forrás:
(1)
Promed Mail (Az International Society for Infectious Diseases által működtetett elektronikus nemzetközi rendszer fertőző betegségek valamint toxinok terjedésének regisztrálására, mely nyitott minden információforrásra.)
(2)
Landtreff: német közösségi oldal

Lovasok.hu Tipp:

  • Soha ne vásároljunk ismeretlen származású, egyedi azonosítóval nem rendelkező lovat.
  • Romániából felnőtt lovat ne vásároljunk az indulás előtt 10 napal vett vérminta alapján készített negatív Coggins-teszt nélkül.
  • További fontos tudnivalók a fertőző kevésvérűségről >>>

Vissza a
>> Fertőző Kevésvérűség
 <<
 további híreihez

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés