keresés a lovardák között


A karantén

Kentuckyban minden készen áll a lovak fogadására

Az ideiglenes karantén a Cincinnati reptéren készen áll a FEI Alltech Lovas világjátékokon részvevő mintegy 500 ló fogadására.

Múlt pénteken, szeptember 11-én érkeztek az első lovak Chiléből és Guatemalából Kentuckyba, de mivel az őket szállító repülőgép Miamiban landolt, a karantén időszakát is ott töltötték és közúton szállították őket a Kentucky Horse Parkba.

Az új létesítményt így az Európából és a Közel-Keletről ma érkező lovak veszik majd először használatba.

Belgiumból direkt járat szállítja a négylábú atlétákat a Világjátékok helyszínére. Egy-egy gépen 50 ló és kísérőik utaznak. A lovaknak legalább 42 órát kell karanténban tölteniük.

Érkezéskor a lovak és felszereléseik azonnal a karantén területére kerülnek, a lovakhoz kizárólag az arra jogosult személyek kaphatnak bebocsátást. A karantén előírásait még a lóápolóknak is be kell tartaniuk, sőt még őket is szemmel tartja az állatorvosi csapat egy tagja.

A lovakat karantén időszak letelte után a Kentucky Horse Parkba, a Világjátékok helyszínére szállítják. Amennyiben csak a gyanú is felmerül, hogy egy lónak fertőző betegsége van, nem hagyhatja el a karantén területét.

2010.09.17.

>> Támogassa a magyar csapat kijutását a Legyünk Ott Kampány segtségével!
>> Jegyvásárláshoz kattintson ide!


Vissza a Lovas Világjátékok oldalára

 


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés