keresés a lovardák között


Dr Prutkay János

Dr Prutkay János Starter, Európában-köztiszteletben álló lósport szakember, akit Közép-Európában a legjobb starterként tartanak nyilván.

1963-ban, mint ugrólovas Országos Bajnokságot nyert, végül életét a lósportra tette fel.  Munkássága során a Magyar Lóverseny Vállalat, későbbiekben Nemzeti Lóverseny Kft. valamint a Lóversenyfogadást Szervező Kft.-nek 20 évig igazgató helyettese, majd további 10 évig gazgatója volt.

Édesapjának, Prutkay Jánosnak, ugróvlovai voltak, trenírozta őket, később lovas tüzér százados majd tüzér ezredes volt a háborúban. Az Ő nevéhez fűződik a mosonmagyaróvári lovarda megalapítása a háború után. Ezt a tudást szívta magába ő is és testvére Zoltán is,  Gróf Széchenyi István-emlékéremmel kitüntetett agrármérnök, lótenyésztő szakmérnök, lovasedző, 1986-2006 között a Nemzeti Lovarda vezetője.

Dr Prutkay János 1965-ben a Mosonmagyaróvári Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd Jénában, Németországban doktorált agrár-közgazdászként. Ezzel a megszerzett tudással hívták a Magyar Lóverseny Vállalathoz, ahol Dr. Fehér Dezső igazgatása alatt igazgatóhelyettesként, majd igazgatóként állt helyt.  Természetesen, ez idő alatt is tagja volt a Lóverseny Versenyintézőségének, amelyben a mai napig is tag, mint versenyintézézőségi tag a galoppversenyeken starterként működik közre.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés