keresés a lovardák között


Tesco újra otthon!

Hazatérhetett a Noé Állatotthon
kedvenc kis pónija

Noé Állatotthon Alapítvány

Tesco korábbi rejtetthere-műtéte nem zajlott komplikációmentesen, sajnos az operáció után pár nappal súlyos hashártyagyulladással kellett visszaszállítani őt a Klinikára, ahol azonnali, életmentő műtéten esett át.

Napokig élet-halál közt lebegett, de ismét bebizonyította, hogy kemény fából faragták: két héttel a műtét után haza is mehetett. Picit lefogyott, picit megkopott, még mindig picit kórházszagú, de él, és remekül van, szinte csak a leborotvált szőr és a hasán a friss varrat emlékeztet arra, hogy milyen rossz esélyei voltak a túlélésre. Ismét ugyanaz a csipkedős, harapós, pimasz kis fenegyerek, mint a műtétek előtt volt.

Tesco kitörő örömmel üdvözölte a rég látott ismerősőket. Hetykén, fickósan, nagyokat kurjongatva vonult végig a gazdasági udvaron, hogy elfoglalja a bokszot, ahol sajnos újabb két hónapot kell lehúznia, mielőtt kiskarámba, majd nagykarámba mehet.

A kifertőtlenített bokszban jó vastagon állt az illatos forgács, ez annyira tetszett neki, hogy tíz percen keresztül hempergett benne.Tesco újra otthon

Tesco legutolsó operációja sajnos jóval többe került, mint amire az Állatotthon munkatársai számítottak, 495.000 forintot kellett a Klinikán hagyni.

Kérjük, amennyiben lehetősége van, támogassa TESCO gyógykezelését.
A Noé Állatotthon bankszámlaszáma:

11710002-20083777
A megjegyzésbe kérjük beleírni: TESCO

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000

SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB

OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

Tesco utókezeléseiben szükség lenne lenmagra, korpára, paraffinolajra, vagy jó minőségű pihenő lótápra, amit kifejezetten bokszfogságra ítélt lovaknak állítottak össze. 

2010.11.30. Forrás: http://www.noeallatotthon.hu


Kicsit sem gazdaságos Tesco

A Noé Állatotthon Alapítvány honlapjáról 

Noé Állatotthon Alapítvány

Tesco, 3 éves tarka pónink péntek délután nagyon rosszul lett, kólikás tüneteket mutatott: kedvetlen volt, lógatta a fejét, lefeküdt-felkelt, tántorgott, pulzusa az egekben volt a fájdalomtól, emésztési bélhangokat nem lehetett egyáltalán hallani.

Tesco és az állatorvosAzonnal látszott, hogy komoly a baj, így megkezdődött a telefonálgatás: lovas állatorvost szerezni a nyári szabadságolások idején nem egyszerű feladat – vagy nyaralnak, vagy egy ember helyettesít hármat és mind a város túlfelén voltak. Végül sikerült utolérnünk az üllői Nagyállatklinikáról egy orvost, aki kijött Tescohoz. A póni megkapta a szükséges kezelést, estére sokkal jobban is lett, de természetesen még elkülönítettük a többi lótól.

Reggel már viháncolva fogadott minket a bokszban, így megnyugodva visszatettük őt társaihoz, ám sajnos kiderült, hogy korai volt az öröm, mert negyedóra múlva megint erős kólikás tüneteket mutatott. Azonnal telefon, az orvos újra kijött és megállapította, amitől mi is tartottunk, hogy sajnos komoly a baj. Bélhangok nem voltak, egyértelmű volt, hogy pang a bélsár.

Bekanülálták, folyt bele 10 liter infúzió, orr-nyelőcső szondán át paraffinolajat kapott, a vakbél magasságában fel kellett szúrni, mivel felfúvódott a gázok miatt. Ezek szüneteiben folyamatosan sétáltattuk, hiszen az elősegíti a bélműködést.

Az orvosnak vissza kellett mennie ügyelni, de a lelkünkre kötötte, hogy ha egy órán belül nem lesz jobban a ló és nem ürül bélsár, akkor be kell vinni a Klinikára, hiszen akkor elkerülhetetlen lesz a műtét. 20 perc után azonban romlott a ló állapota, így felpakoltuk a futóra és rohantunk is vele Üllőre a Nagyállatklinikára, ahol egy négy és fél órás életmentő műtétre került sor. Tudtuk, hogy a műtét igen kockázatos és rendkívül költséges, de természetesen fel sem merült bennünk, hogy Tescot elaltassuk és ne adjuk meg neki az esélyt a túlésre.Tesco a műtét után

Szerencsére a műtét jól sikerült, annak ellenére, hogy igen komplikált volt: három helyen kellett belet metszeni, ez sajnos a gyógyulásban háromszoros kockázatot jelent fekély, illetve hashártyagyulladás kialakulásának esélyére.
Úgy tűnik, Tesco nagyon jól viseli a megpróbáltatásokat: a kedélye a körülményekhez képest jó, iszik és jó étvággyal fogyasztja a spaciális takarmányt, amit ilyen műtét után kaphatnak a négylábú betegek. A szájkosár, ami azt akadályozza meg, hogy az almot felegye maga alól, nem nyerte el a tetszését, de hát ez legyen a legnagyobb baja az elkövetkező pár napban.

Várhatóan 2 hétig kell a Klinikán maradnia, addig természetesen igyekszünk naponta látogatni őt.

A műtét várható költségei előreláthatóan igen magasak lesznek, jó eséllyel az 500ezer forintot is meghaladják.

Ennek kifizetése igen nagy és váratlan terhet ró az Állatotthonra, így kérjük, aki tud, segítsen:
a 11710002-20083777 bankszámlaszámra való utalással, valamint honlapunk főoldalán on-line bankkártyás adományozással teheti meg.
A megjegyzés rovatba tüntessék fel, hogy "Tesco". Tesco támogatható virtuális örökbefogadással is!

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés