keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas képek


Várkonyi Andi

Várkonyi Andi vagyok, 1979. május 29-én születtem Budapesten. 10 éves korom óta "lovazok" és lovagolok, ebben az időrendi és fontossági sorrendben. Gyakorlatilag minden szabadidőmet lovak mellett töltöttem vidéki ménesekben, illetve Budapest környéki magánlovasoknál. A saját ló több mint tíz évig elérhetetlen álom volt, 2000-ben úgy hozta az élet, hogy meg tudtam venni egy igen érdekes előélettel rendelkező lovacskát, aki tuladonképpen elindította azt a folyamatot, amiről mindig is álmodtam: egy olyan lómenhely létrehozását, ahol a már lovaglásra alkalmatlan, "vágóhídra való" lovak boldogan, biztonságban élhetnek.

Ez az álom 2006 őszén valósult meg, amikor állataimmal - akkor éppen 4 lóval, 4 kutyával és két macskával - átköltöztem Balástyára, a Zakuszka-tanyára, hogy minél több "használhatatlan"-nak kikiáltott beteg vagy öreg lónak tudjam megadni a boldog, békés öregkor lehetőségét. 2008 nyarán átköltöztünk a Mátrába, ekkor az állomány már 13 lóból, 9 kutyából és 11 macskából állt, és azóta természetesen tovább bővült.

A menhelyet a barátok segítségével, írásból, ill. rajzos munkákból tartom fent, 2000 óta dolgozom a Lovasélet című szaklapnál illusztrátorként, valamint lóportrékat, életképeket is készítek, a hagyományos ábrázolásmódokon kívül szeretem szokatlan szemszögből, kevésbé "művészi", spontán pillanatokban megörökíteni ezeket a csodálatos állatokat.

Levélcím: Várkonyi Andi, 3143 Mátranovák-Mátracserpuszta, Fő u. 5.

Mail: info@zakuszkatanya.hu

Lovasok.hu blog: Várkonyi Andi

Web: www.zakuszkatanya.hu
         Képgaléria

Telefon: (30)365-0342

Zakuszka-tanya Alapítvány A Rászoruló Lovakért (OTP) 11735005-20540371

 

 

 

 

 

 

   

A grafikák megvásárolhatóak.

 

 

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés