keresés a lovardák között


Kutyamentőket kerestünk

Megmenekült a három bajba jutott kutyus

Fazekas Ildikó beszámolója

Ők így együtt híresültek el: a dédesi buszmegállós kutyusok és Buksi.

Május 12-én érkezett meg a drámájuk híre hozzám, bejárta az állatbarát fórumokat, a közösségi oldalakat, és a jó emberek postaládáját. Szükség van a csodákra, nyerjünk erőt belőle, hogy legyen miből folytatni az utat, mert nehézségek mindig vannak, de ha hiszünk benne, akkor minden sikerülhet.

A dédestaplocsányi kutyusok:

A dédestapolcsányi kutyusokAz egyik dédestapolcsányi kutyust, a szukát, tavaly nem sikerült megmentenem, idén viszont a lehetőséget kaptam rá újra, és a segítségetekkel ezúttal nem késtünk el!

Tavaly volt egy kutyapáros már Dédestapolcsányban kidobva, akkor, mire segíthettünk volna, a fekete kutyát agyonlőtték, a barna pedig nyom nélkül eltűnt. A fotók és az emlékek alapján úgy néz ki, buszmegállós barna kutyus az a kutyus. Valahogy túlélte a telet, maga mellé vett társul ismét egy félénk, fekete kutyát, és továbbra is hiszi, az élet még lehet szép... A fekete kutyus fiú és még nagyon fiatal, bolhás és félénk, de kedves. A barna kutyus szuka, és pár éves.

Heteknek kellett eltelniük, mire akadt egyetlen olyan ember, aki segítséget kért nekik, mikor találkozott velük.

Jelentkezett egy kedves család Sátáról, hogy ők ideiglenesen nagyon szívesen otthonukba vennék a dédesi kutyusokat, saját két befogadott kutyájuk mellé. Nagyon kedves otthon fogadott minket. Megbeszéltük a családdal, hogy mi segítünk mindenben, és a jövő hét folyamán ivartalanítjuk és beoltatjuk a két kutyust, onnantól kezdve gazdira várnak, így együtt, mert ők összetartoznak.

Köszönöm Mindenkinek, aki részt vett ebben a csodában, hogy alig három nap alatt elértük: a buszmegállós kutyusokból ma estére Gina és Patrik lett, egy kisfiú igaz barátai!

Buksi:

BuksiA dédesi kutyusok jól vannak, és bár megmenekült, Buksi kálváriája tovább folytatódik...

Bár többen is jelentkeztek érte, kiderült, hogy Buksit a sok rossz élmény annyira megviselte, hogy nem lesz egyszerű az örökbeadása.

Egy olyan emberre lenne szüksége, végleges gazdiként, aki türelemmel, megértéssel, tisztelettel van az állatok felé, és nyugodtan, csendesen él.

Én azt vallom: menthetetlen kutya nincs, csak tehetetlen ember...

Mindenkinek nagyon köszönöm a biztató szavakat, enélkül az ember már rég elfáradt volna, ez szükséges, ahogyan a megmentett dédesi kutyusok tekintete és Buksi boldogságának reménye is!

Állatbaráti szeretettel: Fazekas Ildikó
Ózd, 2010. május.15.


Kutyamentőket keresünk!

Három bajba jutott kutyusnak keresünk segítséget sürgősen

Dédestapolcsányban két kutya hetek óta az egyik buszmegállóban árválkodik, éhesek, áznak, és bár bántják, fenyegetik őket, mégis ott ülnek ketten, ahol valószínűleg kitehették őket, és várják a csodát, ami nem érkezik... Egy kedves hölgy ma látta meg őket, vitt nekik ennivalót, és bár szinte már az éhhalál szélén álltak, mégis az volt nekik a fontosabb, hogy farokcsóválva megköszönjék jótevőjüknek a falatokat.

Két közepestestű, kedves, megalázkodó, sok rosszon keresztül ment kutya, akiknek már csak napjaik vannak, ugyanis a falu nem tűri meg tovább őket. Extra gyorsan befogadóra lenne szükség!!! Fotó még nincs, holnapra ígért a hölgy.
Ez a két kutya nagyon sokat szenvedett már, és mégis, még mindig hisznek az emberi jóságban, nem szabadna hagynunk, hogy ez a bizalom elvesszen a kegyetlen kezek közt... Segítők, ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk: 0670/597-8277, dikuszka@gmail.com

BuksiBuksi a harmadik bajba került kutya, Ózd közelében él, utcáról fogadták be még a tavasz elején, azóta hirdetik őt, de még soha, senki nem jelentkezett érte. Pedig kedves, jóravaló, becsületes kutya.
Ideiglenes befogadói tovább mégsem engedik őt biztonságban élni, ha ezen a héten nem jelentkezik érte valaki, sintértelepre kerül, altatásra.
Pedig Buksi megtanult újra hinni az emberekben, vidámkodik, kedveskedik, talán csak érzékeny kutyalelke érzi: valami nincs rendben...

Apró testű, beilleszkedő kutya, aki kiváló jelző és barát, mégsem kell senkinek.

Kérünk mindenkit, ha csak átmenetileg helyet tuda biztosítani ennek az apró legénynek, jelentkezzen az alábbi elérhetőségek egyikén: 0670/5978277, dikuszka@gmail.com, vagy 0620/226-7011

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés