keresés a lovardák között

Pataky Kata okleveles Monty Roberts instruktor
Pataky Kata bemutatkozik │ Pataky Kata hírei │ Pataky Kata válaszol │
Monty Roberts és módszere Lovak erőszakmentes képzése
Bemutatók │
Kurzusok leírása Induló kurzusok
│ Lovastábor Pataky Katával │


Pataky Kata a Facebook-on!

A hivatalos Monty Roberts instruktor már a Facebookon is elérhető!!

A Monty Roberts-módszer az erőszakmentes és természetes bánásmód magasiskolája!

Pataky Kata az erőszakmentes lókiképzés és bánásmód Monty Roberts által kidolgozott képzésének okleveles oktatója. Iskoláját Amerikában, „az igazi Suttogónál” végezte el 2008. és 2010. között. A Monty Roberts-módszer hazai oktatása 2010. szeptemerében kezdődött. Kata számos hivatalos Monty Roberts tanfolyamot tart az ország számos pontján az egynapos képzésektől a világhírű Join-Up® Clinic-ig. A „Monty Roberts Alap Oklevél” is megszerezhető nála.

Pataky Kata

Monty Roberts  Instruktorként célom és feladatom a lovasok megismertetése Monty erőszakmentes módszerével, minél több ló és lovas hozzásegítése a Join-Up (Csatlakozás) élményéhez, valamint a bizalmon és megértésen alapuló kapcsolat eléréséhez és ápolásához. Ennek érdekében tanfolyamokat szervezek, bemutatókat tartok és minden erőmmel az erőszakmentesség hirdetésén, népszerűsítésén fáradozom.

Egy lovasember számára nincs nagyobb élmény, mint a lovakkal való hatékony kommunikáció. Ha az ember képes olvasni a lovak testbeszédéből és saját jelrendszerükkel szólni a lovakhoz, vagyis ismeri az Equus nyelvét, akkor megszűnnek a feloldhatatlannak hitt akadályok.

www.patakykata.hu 

Bemutatkozás: Pataky Kata

1977. november 8-án születtem Budapesten. Anyukám 42 éven keresztül közönségszervező volt, apu pedig színész, méghozzá Kossuth-díjas bábművész, amire nagyon büszke vagyok. Egészen kicsi voltam, amikor szüleim beírattak úszni, művészi tornázni és zongorázni (többek között). A sok irány közül az úszásban bizonyultam a legtehetségesebbnek, így az maradt meg egyedül, viszont e sportot majdnem húsz éven keresztül űztem versenyszerűen. A mellúszás lett a specialitásom, ebben a számban ötszörös magyar bajnok vagyok, utoljára 1994-ben nyertem. 1997-ben hagytam abba az úszást. Az érettségi után a Vendéglátóipari Főiskolára jártam, majd különböző multicégeknél dolgoztam adminisztráció, marketing, tartalommenedzsment munkakörökben.

Mindig tudtam, mint oly' sokan ezen a területen, hogy semmilyen szempontból nem vagyok a megfelelő helyen, és a döntés lassan, de biztosan megszületett bennem, hogy váltsak, és a lovakat, a lovakkal való erőszakmentes bánásmód terjesztését válasszam hivatásomul. A lovak ötéves korom óta részei az életemnek. Édesapám vitt el az addig csak kívülről csodált Tettersalba, a Nemzeti Lovardába, ahol részt vehettem az első igazi lovas órán.  Ettől kezdve a lovak mindig ott voltak a gondolataimban és körülöttem. 1996-ban kaptam meg az első lovamat. 13 éven keresztül csaknem mindennap foglalkoztam vele, és bár mostani tudásommal sok mindent máshogy csinálnék, úgy érzem, ő igazán megbízható partnerré vált.

Szorgalmasan elolvastam minden fellelhető szakirodalmat, mígnem 1998-ban kezembe került Monty Roberts, "The Man Who Listens to Horses" című angol nyelvű könyve. Lenyűgözött, ahogy az amerikai szakember a lovakról ír, de maga a módszer akkor még nagyon misztikusnak tűnt. 2007-ben részt vettem Angliában egy kurzuson, amelyen Linda Tellingon Jones zseniális módszerével, a Tellington "TTouch"-csal ismerkedtem meg. Ezen a kurzuson volt szerencsém olyanokkal találkozni, akik elmesélték személyes élményeiket Monty Robertsről és a módszeréről.

Ebben az évben nemcsak közel kerültem a módszerhez, hanem hivatásommá is választottam. Családommal hosszas gondolkodás után eldöntöttük, hogy a Monty Roberts-módszer alaptanfolyamát Angliában, Kelly Marks irányítása alatt fogom elvégezni. A tanfolyam első pár napja után már biztosan tudtam, hogy ez az, amit mindig is kerestem. A 2008-as budapesti (majd a 2010-es bécsi) Monty Roberts bemutatón a szervező csapat tagjaként működtem közre.

Szorgalmasan tanultam, gyakoroltam, és 2008 márciusában eljutottam Kaliforniába, Solvang városába, Monty Roberts farmjára, a Flag is Up Farmsra, hogy letehessem első vizsgámat, és elvégezzem a haladó tanfolyamot. 2009 második felében barátaim segítségével naponta több lóval is volt lehetőségem gyakorolni, több hetet töltöttem Dániában, Maj-Britt Carter, dán instruktor farmján, valamint önkéntesként dolgoztam az Amerikai Egyesült Államokban, a kaliforniai King Citynél található Valley View Ranch-en, egy lómentő farmon, ahol közreműködtem sok fiatal csikó elindításában, különböző lovaglási és viselkedési problémák megoldásában. Más módszereket is folyamatosan igyekszem megismerni és alaposan tanulmányozni, de Monty módszere az, amely minden elemében közel áll hozzám. 2009 őszén meghívást kaptam a mesterhez, és 2010 februárjában sikeresen letettem a haladó vizsgát a Flag is Up Farmon.

2010 júniusában meghívást kaptam az oktatói gyakorlatra, ami az utolsó állomás a Monty Roberts Oktatási Központban. A gyakorlatról folyamatosan tudósítottam a Lovasok.hu Monty-blogjában.

A három hónapos gyakornoki idő letelte után, 2010 augusztus végén megszereztem az oktatói diplomát, hazánkban, sőt a régiónkban elsőként, és megkezdhettem munkámat, amire évek óta készülök.

2010-ben férjemmel létrehoztam cégemet, a Lótárs Lóterápiás Oktatási Kft.-t, amely terveim szerint a Monty Roberts képzés központja lesz régiónkban. Szeptember 1-én kezdtem meg magyarországi munkámat: az oktatást és a lovak erőszakmentes képzését. Elindítottam weboldalamat www.patakykata.hu címen, ahol minden fontos információ megtalálható a módszerről, az oktatóról és a hazánkban elérhető szolgáltatásokról és kurzusokról. A Lovasok.hu oldalon a kérdések - válaszok rovatban is segítem a lótulajdonosokat.

ELÉRHETŐSÉGEK

Pataky Kata
Okleveles
Monty Roberts Instruktor

E-mail: kata@patakykata.hu
Web: www.patakykata.hu
Tel: +36 30 508-7196

 

Cikkajánló:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés