keresés a lovardák között


Siklósi Hagyományőrző Egyesület

A Siklósi Hagyományőrző Egyesület  2009.07.15-én alakult egy bajvívó és egy lovas szakosztállyal.
A lovas szakosztály az 1848/49 es szabadságharc  korabeli huszár hagyományok ápolására jött létre illetve ezen belül  még egy  másik elemmel bővült, ami a trükk lovaglás.

A Csapat, habár fiatal, - mivel  legidősebb  tagja  23 legfiatalabb   pedig  8 esztendős -,  ennek ellenére bemutatóit  nagy precizitással és  legjobb tudása szerint  végzi.  Jelenleg  45 percet tesz ki a bemutatónk mely 3 elemre bontható szét. Egyik eleme a huszárbemutató melynek keretein belül  a szabadságharc fegyvereit mutatja be szablya, karikás ostor, stb… Ezen kívül  rendelkezünk még  egy lovas karusszellel  mely a huszárság életében  fontos szerepet töltött be, mivel  ezeknek a lovaknak a képzésénél nagy hangsúlyt fektettek az idomítottságra.

Továbbá a trükk lovaglás, - ennek véleményünk szerint nem  a harcban  volt nagy szerepe, hanem  a különféle trükkök születése a virtus megjelenésével köthető össze. Fontos itt megjegyeznünk, hogy a trükk lovaglás valójában  az Ukrajnai (Zaporozsjei) kozáksághoz köthető,  ami a  XIV. század végén és a XV .század elején a Lengyel litván  Unió déli részén alakult ki, akik ezt  még a mai napig is rendkívül komoly szinten  művelik.

Akit  érdekel az általunk leírt illetve megjelenített kor, - akár érdeklődőként  vagy akár rendezvényszervezőként - az a youtube-n az Egyesület 13 nevet beírva találhat videókat tavalyi bemutatóinkról.

Igyekszünk minden elképzelésnek eleget tenni, és az ország bármely részén szívesen vállalunk fellépéseket legyen az akár  nemzeti megemlékezés, baráti vagy céges összejövetel, esküvő vagy bármilyen egyéb esemény.

Elérhetőség: siklosiegyesulet@freemail.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés