keresés a lovardák között


Megmentőre várnak a kidobott kutyakölykök

Orpheus állatvédő Egyesület

Hiába három év letöltendő börtönnel büntethető bűncselekmény az állatok kínzása, egyesek fittyet hánynak a törvényekre, és állatokkal kegyetlenkednek. Az Orpheus Állatvédő Egyesület küzdelme sokszor szélmalomharcnak tűnik, hiszen a felelőtlen állatkínzók többen vannak… A minap egy aprócska anyakutyát és fél tucat kutyakölyköt dobott ki egy lelketlen állatkínzó az egyik panelházas negyed házai közé.

Mivel szemtanú feltehetően nem volt, a kiérkező rendőrök sem tudtak érdemben csinálni semmit. Az Orpheus Állatvédő Egyesület szakemberei az állatokat összeszedték, bolhátlanítás, féregtelenítés, a kötelező oltások után megpróbálnak szerető gazdit keresni a jobb sorsra érdemes kutyáknak.

Sok állattartó a tulajdonában lévő állatokat tudatosan vagy tudatlanul (ingyen vagy feketézési céllal) szaporítja. A felelőtlen tartásból senkinek sem kellő (a túlszaporítás miatt eladhatatlan), teljesen feleslegesen megszülető, utcára kerülő kóbor állatok tízezrei képződnek évente. Az állatvédők egyre többen tudják, hogy annak a kóbor állatnak a legjobb, amely meg sem születik. A tavaszi ivarzási időben egy kis odafigyeléssel megelőzhető lenne a kóborrá váló állatok óriási száma…

Az utcára kidobált kutyák sok társukkal együtt örökbe fogadhatók! Bővebb felvilágosítást a www.ebrendeszet.zug.hu webcímen, vagy a 06/20/360-98-46-os telefonszámon kaphatnak az érdeklődők!

 


Szerető gazdira várnak

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés