keresés a lovardák között


A Pilis-Budai Kutyamentők hírei

2010. március

Kedves Ismerőseink, Barátaink, Támogatóink! 

Eltelt pár hét, amióta nem adtunk hírt magunkról. Ez nem azért volt, mert lógattuk a lábunkat és semmi sem történt, éppen ellenkezőleg: nagyon nagy a pörgés, sok tennivaló.

Néhány mindenkit érdeklő esetről:
Mindannyian emlékeztek még Herkules, akit a Ti segítségetekkel tudtunk megműteni. Nos, Herkules, alias Maci nem keres már gazdát,ugyanis a plakátoknak köszönhetően megtaláltuk eredeti gazdáját. 

A segítséget köszöni még több kutyánk is, akiket Herkules balesete óta szedtünk össze: és akik ellátását nem tudtuk volna vállalni, ha Herkules kapcsán nem segítetek annyian:

Pedro napozikPedro, a tán valamilyen dog keverék. Pedrót is autó ütötte el, lába szilánkosra tört.

"Hétfőn a kora esti órákban a Pázmány egyetem felől szaladó, őzet kergető kutyát egy autó elütötte. Az őz megúszta, a kutya nem. Egy úriember megállt segíteni, megpróbálták összeszedni a sérült kutyát és vitték volna az állatorvoshoz, de a kutya hirtelen felpattant és sokkosan elszaladt. Másnap este meglett a kutyus, sikerült állatorvoshoz vinni.

Bal hátsó lába törött, fején kisebb sérülések, szeme bevérzett.... Pedró túl van a műtéten, doki bácsi megdicsérte mert nagyon szépen viselkedett. Kapott fémeket, csavarokat a lábába, 1 hónap múlva kontroll. A csizmát egy hétig kell viselnie, most még 3 lábazik de ha már rá tud állni akkor is még 1 hónapig szigorúan csak óvatos séta. A gyógyulás gyorsaságától függően 3 vagy 4 hónap múlva kell a fémeket kivenni.”

Pedro gazdát keres! Végtelenül barátságos, az ember simogatásába "beledőlő", kényelmes könyöktámasz a gépezés mellett. Előszeretettel trónol kanapén, kutyákkal, macskákkal jól kijön. Pedro imád csajozni:  neki ez abból áll, hogy végigdől potom 60 kilós testével a háremen és hagyja magát vakartatni, aztán a hátára fekszik és jöhet a a folytatás...
Olyan gazdát keres, aki beengedi a lakásba, mert maximálisan öleb lélekkel rendelkezik!

Harmadik balesetesünk (nagyon kijutott erre a hónapra) Mányi Zsombor. Zsombor két napig feküdt az út mellett Mányi Zsombormiután egy autó elütötte és senki nem állt meg segíteni neki. Végül volt egy állatbarát, aki vette a fáradtságot, hogy megpróbálja megmenteni Zsombort. Így került a mi gondozásunkba:

„... Aztán volt valaki akinek belenyilallt a szívébe valami fájdalom látván a kutyát, aztán voltak valakik és és egy igazi érző szívű orvos, akik rászánták az időt, energiát, pénzt és kimentek az árokpartra...és a kutya még élt... Megvizsgálták, már ott kissé véreset pisilt. Valószínűleg combcsont törés.... "

Két napig feküdt egy út széli árokban, nem kis fájdalmai lehettek, ennek ellenére, nagyon nyugodtan, kedvesen viselkedett, az infúzió alatt végig bújt az emberhez. Nagy testű, jó kondíciójú, tömött bundájú eb, bolhát nem de kullancsot találtunk rajta. Kb. 3 éves. Az orvos hajnalig operálta a csapatával.

Lépét el kellett távolítani, meg a kismedencénél vannak gondok, azok valószínűleg még egy műtétet fognak igényelni, ha már megfelelően megerősödött a szervezete a következő, nagy beavatkozásra.

Az orvos azt mondta, hogy szinte hihetetlen hogy bírta a kutyus ennyi ideig ilyen sérülésékkel ott az árokban.  Kéretik neki drukkolni!!  Kérdezősködésre kiderült, hogy Zsombor már hetek óta kóborolt a mányi dombok között. 

Zsombornak nagyon-nagy szüksége lenne ideiglenes befogadóra - olyanra, aki annak ellenére, hogy egy nagy maci lakás-meleget tudna biztosítani neki. Ideiglenes befogadót keresünk neki, aki szeretettel tudná gyorsítani felépülését. Ha eredeti gazdája nem jelentkezik érte, akkor pedig keressük neki az álomgazdit!!!!

Csücsök PannaNem balesetes, de igen nehezen indult az élete Csücsök Pannának (Csücsül a csücsökben és csücsköt csócsál :) )

Ürömön találtuk egy bokorban: nyakán és fenekén hatalmas harapott sebek, melyekből dől a vér és a genny. Emellett olyan lelki trauma, hogy több napba tellett, mire kicsalogattuk a helyéről. Persze a lelki rehabilitációt nem segíti, hogy naponta dokihoz kell járni, kezelni a sebeket.

Csücsi Panna egy hét alatt is már nagyon sokat fejlődött: kimerészkedett a kis kosarából, elkezdett játszani és már vakkantott is egyet. Sebei szépen gyógyulnak. Gazdát keres! Olyan gazdát, aki türelemmel viseli félénkségét, és segít visszanyeri az emberekbe és állatokba vetett igencsak - megtépázott bizalmát.

Köszönjük nektek, hogy anyagi hozzájárulásaitokkal segíteni tudtunk ezeknek a kutyáknak is!

Mivel ezeknek a balesetes és legyengül szervezetű kutyáknak valamint az utóbbi időben összeszedett kölyköknek nagyon nagy szükségük van megfelelő tápra kérjük, aki tud járuljon hozzá jó minőségű felnőtt vagy kölyök táppal etetésükhöz. A tápadományokat Solymáron tudjuk átvenni H-P 9-14 óra között, valamint hétvégén előre egyeztetett időpontban.
Tápadományokkal kérjük keressétek Kiss Pétert a 06-20-9339-122-es számon. Köszönjük!

További gazdakeresőink megtekinthetőek: www.pilisbudaikutyasok.hu oldalon.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés