keresés a lovardák között


Jövedelempótló támogatás 
fiatal mezőgazdasági termelők indulásához

További pályázatok Lovas szakemberek, lovardák részére >>>

Újra pénzt kaphatnak a kezdő gazdálkodók…
2009-ben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál ismét igényelhető jövedelempótló támogatás a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához.

Pályázat célja:
Fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapítása, a birtokstruktúra átalakításának előmozdítása, valamint a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú fenntartása.

Pályázók köre:

  • A pályázó a kérelem benyújtásának időpontjában már elmúlt 18 éves, de a 40.-ik életévét még nem töltötte be
  • A mezőgazdasági üzem vezetőjeként első alkalommal kezd gazdálkodni
  • Rendelkezik az előírt végzettséggel
  • Rendelkezik a gazdaság fejlesztésére vonatkozó üzleti és pénzügyi tervvel, amit úgy kell elkészítenie, hogy arra az értékelés során legalább ötven pontot kapjon.
  • Nem jár támogatás abban az esetben, ha az ügyfél a kérelem benyújtása előtt már igényelt agrár- vagy agrár - vidékfejlesztési célra fordítható pénzt az MVH-nál. Az ezzel kapcsolatos rendelet megnevezi azokat az eseteket, amelyeknél ez a kizáró ok nem áll fent.
  • A mezőgazdasági üzemet a már támogatásra jogosult ügyfél csak személyesen vezetheti a támogatási összeg 90 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásától egészen a működtetési időszak végéig
  • A mezőgazdasági tevékenységet egyéni vállalkozóként, mint főtevékenységet végzi.

Az üzleti terv részét képező kommunikációs tervben vállalt feladatokat, valamint az EUME (Európai Mértékegység) méreteket a megadott ütemezésnek megfelelően teljesíteni kell, viszont megengedett az üzleti tervben megnevezett termékek helyettesítése más ágazatok (állattenyésztés, kertészet, növénytermesztés) termékeivel.

Megpályázható összeg:
Az elnyerhető támogatás összege a működtetési időszak negyedik évének végére vállalt üzemméret nagyságától függően 20, 30, vagy 40 ezer eurónak megfelelő összeg forintban. A támogatottaknál a működtetési időszak a kérelmet jóváhagyó határozat jogerőre emelkedését követő évtől számított ötödik naptári év vége.

Pályázat beadási határideje:
A támogatási kérelmet 2009. szeptember 15.-október 15. között lehet benyújtani a hivatal honlapján közzétett formanyomtatványon, postai úton a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal illetékes megyei kirendeltségeihez.

Támogatás ütemezése:
A pályázó legkésőbb a támogatási kérelmet jóváhagyó határozat jogerőre emelkedését követően, a második megnyíló kifizetési időszak végéig köteles a támogatási összeg 90 százalékára vonatkozó kifizetési kérelmet benyújtani az MVH-hoz.

További információ:
Hirskó Renáta pályázatíró és pályázati tanácsadónál a
20/482-8756-os telefonszámon, vagy az MVH honlapján.

Forrás: MVH

További pályázatok Lovas szakemberek, lovardák részére >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés