keresés a lovardák között


 Pusztamágus Kft. - Chapron villanypásztorok forgalmazása

ƒ Chapron villanypásztorok ƒ Kisbéri tenyésztés ƒ Állategészségügyi szolgáltatás ƒ

Tel/fax: +36 52 438-197  
Mobil: +36 20 983-7351

www.pusztamagus.hu  
info@pusztamagus.hu


 

Ízelítő a Chapron villanypásztorok kínálatából

Filinox 20/100
500 méter
Ruban 12,5 mm piros-fehér
200 méter
Ruban 12,5 mm fehér
200 méter
Ezen kívül természetes termékeink széles skálájával állunk az állattartók rendelkezésére.
               

Chapron villanypásztorok és tartozékok

A karámépítés, és ezen belül a villanypásztor megtervezése kellő figyelmet kíván, hogy végül ne kelljen kapkodva, esetleg rossz megoldásokat választva felépíteni a karámot. Ehhez kapcsolódva ajánljuk figyelmükbe egy Magyarországon eddig ismeretlen, de Európában széles körben ismert gyártó termékeit.

A francia Chapron vállalat 1948 óta a villanypásztorok és kiegészítőinek professzionális gyártója. A vállalat termékei egész Európában népszerűek az állattartók körében. A cég minden lehetséges technikai újítást bevezet, amelyekkel élen jár a villanypásztor-rendszerek fejlesztésében.

 

A központi adapterek teljesítménye 0,3-8 joule között változik, a berendezésekkel hatékonyan üzemeltethető vezetékhossz pedig 2 km-től 260 km-ig terjed. Minden állatfajnak, legyen szó haszonállatról vagy társállatról, létezik megfelelő, speciális berendezés.  A berendezések az időjárás viszontagságainak ellenálló, UV-stabil műanyag házszerkezetben vannak elhelyezve.

Az áramforrások tekintetében is hatalmas a választék. Léteznek a hagyományos, hálózatról üzemeltethető készülékek, emellett vannak az akkumulátoros berendezések, és van a kettő kombinációját adó ún. hybrid adapter is. Napjaink elvárásainak, és a lakott területektől távol eső legelők igényeinek kielégítésére a megújuló energiát hasznosító napelemes rendszerek is rendelkezésre állnak.

Lovak részére ajánljuk a  SEC 1500 E berendezésünket, amely 1,6 joule energia-leadás mellett 18 km vezetékhossz ellátására képes. A következő lépcső  SEC 3000, 1,8 J és 20km-es vezetékhossz, majd a SEC 5000 berendezést ajánljuk, amely 3 joule mellett 70 km vezetékhossz táplálását végzi el. Akinek ez sem lenne elég, annak a 2010-es évtől rendelkezésre áll a SEC 10000 horse adapter, amelyhez 5 J és 200 km vezeték csatlakoztatható. Akkumulátoros használatra alkalmas a Master 12(1,9 J, 15 km), és a Silver(0,3 J, 10 km). Speciális adapterünk a Nomád, amely beípített tölthető akkumulátorával 36 óráig képes üzemelni, emellett pedig hálózati használatra is alkalmas.

A berendezésekhez az esetleges baleseteket, szakadásokat jelző sziréna, villogó fény, ill. mobiltelefon-adapter csatlakoztatható, hogy minél kisebb kockázattal működhessen a rendszer. Ennek segítségével egy esetleges vezetékszakadásnál nagyon hamar ki lehet a hibát javítani, ezáltal minimálisra csökken az állatok szökésének veszélye.

Vezetékek széles skálája áll az állattartók rendelkezésére. 2 cm-es, ill. 4 cm-es szalagok, valamint különböző átmérőjű és ellenállású vezetékek közül választhatnak a lótartók. Nehéz kérdés, hogy a karám felépítésénél szalagot, vagy vezetéket használjunk-e.

Azokban az esetekben, amikor a villanypásztor kizárólagos karámként üzemel, mindenképpen a szalag haasználatát javasoljuk. Amennyiben valamilyen fix karámot szeretnénk megerősíteni villanypásztorral, a kisebb költséget jelentő vezeték is jó megoldás lehet. A vezeték kiválasztásánál lényeges szempont a karám mérete is. Kisebb karámokat, ha azok állandó helyen vannak, érdemes kombinálva kialakítani(fix karám+villanypásztor). Nagyobb területeken, ill. ha gyakran változtatjuk a legelő területét, a villanypásztor önmagában is elegendő.

A vezetékek és szalagok minden esetben a környezeti viszonyoknak ellenálló rozsdamentes vezetőszálat tartalmaznak. Oszlopok, ill. szigetelők a vezetékek, szalagok számára akár állatfajonként, ill. különböző színben is választhatóak. Ezek segítségével akár hagyományos karámoszlopokra, akár mobil oszlopokra egyaránt könnyen és hatékonyan lehet megfelelő szigetelőket találni. Vannak olyan műanyag-oszlopok, amelyekhez nem kell külön szigetelőket illeszteni, kompakt, használatra kész termékek. A felállított rendszerek állapotának ellenőrzésére különböző feszültségmérő eszközök is rendelkezésre állnak.

Termékeink a legnagyobb odafigyeléssel készülnek, és minden berendezés kipróbálásra kerül, mielőtt a boltokba jut, hogy vevőink minél elégedettebbek legyenek. A PUSZTAMÁGUS Kft. 2009-ben kezdte meg a termékek importját Magyarországra, amely a vevők körében nagy megelégedésre szolgál. A berendezések magas műszaki színvonalat, tartósságot garantálnak felhasználóik részére.


Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vagy bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal:

Pusztamágus Kft.
Dr. Tőkés Levente
Debrecen Ecsedi I. u. 35.
Tel/fax: +36 52 438-197  
Mobil: +36 20 983-7351

www.pusztamagus.hu  
info@pusztamagus.hu

 


Chapron-villanypásztorok képgaléria

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés