keresés a lovardák között
Főoldal   »   Irodalmi Lovak   »   Lovas könyvek


Jean M. Auel - A lovak völgye

Fordította: Nagyné Királyi Katalin
Kiadó: Magyar Könyvklub  
A kiadás helye: Budapest 
A kiadás éve: 1999 
ISBN-szám: 963-548-992-7 
Kötéstípus: Fűzött kemény papírkötés 
Oldalszám: 543 
Nyelv: Magyar

FÜLSZÖVEG
Jean M. Auel nevét néhány évvel ezelőtt ismerte meg a magyar olvasó A Barlangi Medve népe című könyv nyomán, amelyben az emberiség hajnalán élő kicsiny törzs örökbe fogad egy tőlük egészen különböző lánykát, nem riadva meg annak másságától. Ayla nővé cseperedésével ér véget a történet. És itt kezdődik A lovak völgyének története.
Ayla, a nagyszívű, félelmet nem ismerő, gyönyörű leány egyedül vág neki, hogy felkutassa a másik népet, akihez ő is tartozik, akik szőkék és kék szeműek, akár ő. A jéggel borított, kegyetlenül hideg világban csak egy titokzatos völgyre talál rá, ahol sztyeppei vadlovak csapata kóborol, már csak itt találván védelmet a jégtől. Ayla kivételes rajongása az állatok iránt még arra a csodára is képes, hogy elhozván nekik a tűz titkát, megtanítsa őket a megmaradásra a rideg körülmények között. De szüksége van az emberi kapcsolatra, a szeretetre is - ám ez a vágya nem teljesül. Csakhogy a sors odavezeti az idegen vadászt, Jondalart, és Ayla félelem és remény közt vergődik - mindaddig, míg felébred benne a vágy, hogy megteremtse az emberiség jövőjét.

Forrás: www.antikvarium.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés