keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas képek


Bartha Csilla és Bálint Róbert

Legújabb képgalériák:

 Sztárok edzése a sportolók és művészek fogathajtó versenyére
 Nemzeti Vágta 2011
 Zánkai fogathajtó verseny - 2009
 Etyeki kettes- és pónifogathajtó verseny 2010.07.17.
 Töki Lovasnapok 07.03-04.
 Újságírók Zánkai Baráti Asztala 2010.06.01.
 Vecsés Kupa 2010. Nemzetközi Fogathajtó verseny

 


 

Bartha Csilla

 

 

1964-ben születtem Erdélyben  Székelyudvarhelyen és a mai napig büszke vagyok szülővárosomra és udvarhelyinek vallom magam.

Művészi képzést általános iskolában kaptam, ahol 2 évig ismerkedtem a festészet rejtelmeivel.
7 éves koromban édesapámtól tanultam fotózni és inkább a gyakorlat révén szereztem meg mindazt a tudást ami a lovak fényképezéséhez szükséges.

1985-től a székelyudvarhelyi Orbán Balázs fotóklub tagja voltam. Több országos fotókiállításon vettem részt, természet és gyerekfotóimmal.
Készítettem sportfotókat, színházi fotókat, sajtófotókat a helyi és megyei újságnak.

1986-ban a kolozsvári gyerekfotó kiállításon különdíjat nyertem

1987-ben telepedtem át Magyarországra, ahol 18 évig az útkeresés és megélhetés töltötte ki napjaim.

2005 október 15-én Szántó János Bicske Város Polgármestere rendezett egy fogathajtó versenyt településünkön, ahol életemben először igazi fogatot láttam csodálatos pegazusokkal.
Ekkor ragadtam ismét fényképezőgépet 18 év kihagyás után. Ettől a pillanattól számítható a lovas- fotós pályafutásom közösen párommal.


 

 

Bálint Róbert

1977-től születésem óta bicskei lakos vagyok.

2005-től kezdtem foglalkozni a fotózással, amatőr szinten. Ekkor volt első alkalommal Bicskén fogathajtó verseny, innentől kezdve számítható „művészi pályám”.

2006-tól folyamatosan követtük a fogathajtó verseny helyszíneket, bejárva az egész országot. Mivel nem tudtunk megegyezni párommal, hogy ki használja a fényképezőgépet így a videózással kezdtem foglalkozni. 
 
2007-május a XVI. Bicskei Napok alkalmával  a bicskei Korona étteremben rendeztük Csillával az első fotókiállításunkat, ahol már filmes összeállítással is szerepeltem

Warka Lengyel ország részt vettünk a Kettes fogathajtó világbajnokságon mint filmes- fotós páros. Itt kötöttünk mély barátságot a lovak szerelmeseivel.
A Lovas Nemzet fotópályázatán képeinkkel különdíjat nyertünk.

2009. május pusztavámi Vértes Paripa Parádén részt vettünk, hogy fotóinkkal színesítsük a rendezvényt.

Terveink között szerepel, hogy alkotásainkat eljuttassuk vándorkiállítás formájában a legkisebb településekre is, hogy felkeltsük mindazok érdeklődését, akik a lovak iránt mély tiszteletet és szeretetet éreznek.

Fotóink megtekinthetők a www.fogatfoto.hu oldalon.


Bartha Csilla és Bálint Róbert fotói

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés