keresés a lovardák között


Szekszárdi Szakképző Iskola

Cím:
Telefon:
E-mail cím:

Szekszárd, Palánk 19., Pf: 61
(74) 311-277
csapoda@csapod-szeksz.sulinet.hu


SZAKOK, KÉPZÉSEK

Megnevezés

Azonosító/
OKJ szám

Létszám
(fő)

Szint

Munkarend

Időtartam

Óraszám
elm.+gyak.

Költség-térítés
összege (Ft/félév)

Elő-követelemény

lótartó és -tenyésztő

3162104

12

közép-szintű
szakk.

nappali

2 év

1163 + 2037

0 Ft

nincs

húsipari termékgyártó

3154101

12

közép-szintű
szakk.

nappali

2 év

nincs megadva

0 Ft

nincs

pék-cukrász

3354104

12

közép-szintű
szakk.

nappali

3 év

nincs megadva

0 Ft

nincs

borász

3362101

12

közép-szintű
szakk.

nappali

2 év

nincs megadva

0 Ft

nincs

gazda

3362102

12

közép-szintű
szakk.

nappali

2 év

nincs megadva

0 Ft

nincs

agrártechnikus

5462102

12

emelt szintű

nappali

2 év

nincs megadva

0 Ft

nincs

élelmiszeripari technikus

5454101

12

emelt szintű

nappali

2 év

nincs megadva

0 Ft

nincs

aranykalászos gazda


32620101

20

közép

felnőtt

3 hónap

nincs megadva

nincs megadva

Ezüst kalászos gazda bizonyítvány, szakirányú gyakorlat
ezüstkalászos gazda

21620101

20

alap

felnőtt

2 hónap

nincs megadva

nincs megadva

8 általános, szakirányú gyakorlat
mezőgazdasági gépkezelő

31628010

20

közép

felnőtt

2 hónap

nincs megadva

nincs megadva

8 általános, szakirányú gyakorlat
növényvédő és méregraktár kezelő

316200602

20

közép

felnőtt

3 hónap

nincs megadva

nincs megadva

8 általános, betöltött 18 év
szőlőtermelő

21620706

20

alap

felnőtt

2 hónap

nincs megadva

nincs megadva

8 általános, szakirányú gyakorlat
borász

33621001

20

közép

felnőtt

3 hónap

nincs megadva

nincs megadva

Szőlőtermelő OKJ bizonyítvány

FELVÉTELI ELJÁRÁS

Elméleti követelmények:

Gyakorlati követelmények:

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:

általános iskolai végzettség

nincsenek


nincs

Jelentkezési határidő:

2009. április 9.

Kollégiumi ellátás:

van


RÉSZLETES ELÉRHETőSÉG

Teljes név:

FVM DASZK Szakképző Iskola

E-mail cím:
Honlap:
Fax:
Intézményi azonosító:
Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség:

csapoda@csapod-szeksz.sulinet.hu
www.csapod-szeksz.sulinet.hu
(74) 311-675
036410

(20) 468-2199, simonne.zs@csapod-szeksz.sulinet.hu

Képzés helye, megközelíthetősége:

Külső gyakorlati helyszín: Rózsa tanya: 7147, őcsény Szekszárdi utca 7.
Lovas udvarház: 7056 Szedres Apáti puszta


BEMUTATKOZÁS

Az FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Középiskola Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tolna megye legnagyobb agrár szakképző iskolája. Fennállásának közel 8 évtizede alatt a magyar mezőgazdaság méltán híres szakembereinek sokaságát bocsátotta ki. Valljuk, hogy a szakmai háttér, a tanulóinkra való odafigyelés, az emberi értékek középpontjába állítása vezet oda, hogy az iskolánkból kibocsátott diákok megállják helyüket a nem könnyű hétköznapokban.

Iskolánk 2008. augusztus 31-től a szekszárdi székhelyű FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ központi iskolájaként működik, a Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium jogutódjaként.
Az FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ a Dunántúl nyolc FVM fenntartású iskolájával egy többcélú közös igazgatású közoktatási intézményként működik.
Iskolánkban a szakmai gyakorlati képzés mindig kiemelkedő jelentőséget kapott. Helyi tanterveink minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar különféle területein tanulóink ne csak megismerjék, hanem a gyakorlatban ki is próbálják, megtanulják a szakmai fogásokat. Pedagógiai programunk lehetőséget ad az egyénre, személyre szabott feladatok megoldására a hetesi beosztás keretében. Az állattartó telepen és a kertészetben végzik a tanulók a hetesi, valamint a nyári gyakorlatot és itt kerülnek lebonyolításra a felnőttképzéshez kapcsolódó gyakorlatok is.

A tanüzemünk az oktatási intézményen belül elkülönített nyilvántartással működik, közvetlen vezetője a tanüzemvezető. A tanüzem szakmai irányítását, felügyeletét, ellenőrzését a szakmai igazgatóhelyettes látja el.
A tanüzemben növénytermesztési, kertészeti és állattenyésztés gyakorlatokra kerül sor. A kertészet és az állattartó telep az iskola területén, míg a szántó- és egyéb területek az intézet közvetlen közelében helyezkednek el.

A tanüzem 82,21 hektáron termeszt jelenleg őszi búzát, őszi árpát, kukoricát, silókukoricát, napraforgót és lucernát, melyből 35 hektáron együttműködési megállapodás keretében mikro- és mezoparcellás fajtakísérletek és fajtabemutatók folynak, korszerű technológia körülmények között, a szakmai közösség számára nyitott szakmai bemutatókkal. Iskolánk együttműködési megállapodást  a Minerág Kft-vel kötött. A megtermelt termények a saját állatállomány takarmányozását szolgálják, a felesleg értékesítésre kerül.
A tanüzem a műveléshez megfelelő erőgépekkel részben rendelkezik, munkagépeink állandó korszerűsítést igényelnek. Fontos feladatunknak tekintjük a környezettudatos gazdálkodás megismertetését tanulóinkkal, a felnőtt képzésben részt vevő hallgatókkal. Tangazdaságunk 2004 óta vesz részt az AKG programban.

A tanüzem kertészetében iskolánk tanulói megismerkedhetnek a szőlőtermesztés művelési módjaival, a fontosabb gyümölcsfák gondozásával. Ezen kívül rendelkezésünkre áll egy 106,39 négyzetméteres üvegház, mely a dísznövény és palántanevelési gyakorlatok színtere. A 350 négyzetméteres fóliában paprikát és paradicsomot, valamint ősszel salátát nevelünk, az iskola konyhájának, valamint a piac igényeinek kielégítésére. Kertészetünk technikai feltételei részben elavultak, részben felújításra szorulnak.  Az új szakmai struktúrához igazodva egy gyógy-és fűszernövény termesztést, valamint az alternatív- és energianövények bemutatására alkalmas bemutató területet szeretne kialakítani.

Állattartó telepünk az iskola területén a főépület és a kollégium közvetlen közelében található. A telepen szarvasmarha, sertés, juh és ló tartása folyik. A szarvasmarhatartás korszerűsítése 1999-ben kezdődött, majd 2000-ben egy 30 férőhelyes kötetlen tartású istálló épült. Ezt követően 2002-ben helyeztük üzembe a szénatárolót, majd 2003-ban a biztonságos takarmányozáshoz szükséges falközi silót, trágyatárolót talajfigyelő kúttal, szociális épületet és egy gyakorlati tantermet. 2004-ben készült el az Európai Uniós normáknak megfelelő négy férőhelyes halszálkás fejőház, amely számítógéppel vezérelt fejési és takarmányozási technológiával rendelkezik. A sertéshizlalda 2007. évben lett felújítva, ahol a berendezések szintén az Európai Uniós előírásoknak tesznek eleget, automata takarmánykiosztó, elkülönített hizlalda és fiaztató állásokkal.


Szakképző Iskola, Szekszárd galéria

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés