keresés a lovardák között


Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium

 

Cím:
Telefon:
E-mail cím:

5500 Gyomaendrőd, Hősök útja 40.
(66) 386 - 028

bethlen@bethlen-gyomae.sulinet.hu

 

SZAKOK, KÉPZÉSEK

Megnevezés

Azonosító/
OKJ szám

Létszám
(fő)

Szint

Munkarend

Időtartam

Óraszám
elm.+gyak.

Költség-térítés
összege (Ft/félév)

Elő-követelemény

lótartó és -tenyésztő

31 621 04 000 0000

8-20

alap

nappali

4 félév

714 + 986

0 Ft

ált.iskolai bizonyítvány

 

 

FELVÉTELI ELJÁRÁS

Elméleti követelmények:

Gyakorlati követelmények:

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:

8. általános iskolai bizonyítvány, 16 évet betöltött korhatár

A lovak szeretete


van

Jelentkezési határidő:

2009. szeptember 1-ig

Kollégiumi ellátás:

van

Egyéb tudnivaló: Francia nyelv emelt szintű oktatása; szakmai gyakorlat EU -s programok keretében és anyagi támogatásával Franciaországban, Lengyelországban, Olaszországban. EUROPASS nemzetközi bizonyítvány kiadása.

 

 

RÉSZLETES ELÉRHETőSÉG

Teljes név: FVM ASzK, Szakképző Iskola Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium

Honlap:
Fax:
Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség:
Intézményi azonosító:

http://bethlengaborszki.hu/
(66) 386 - 028

davidovicslaszlo@gmail.com
027986

Képzés helye, megközelíthetősége:

Békés megye, 46 – s főút, Budapest – Békéscsaba - Lökösháza nemzetközi vasúti fővonal mentén.

 

 

BEMUTATKOZÁS

Lóra termett nép a magyar, és ez bizony így is van. Magyarország legfőbb vonzereje a lovagolni szándékozók számára a szinte korlátlan lehetőségeket kínáló lovaglás, az ehhez kapcsolódó szolgáltatások és tevékenységek (agroturizmus, túraútvonalak szervezése stb.). A Bethlen Gábor Szakiskola  lovas képzése a diákoknak piacképes tudást és Európai szintű oklevelet biztosít, amellyel itthon és külföldön is dolgozhatnak, önálló vállalkozást alapíthatnak.

Gyomaendrőd Magyarország délkeleti részén, a Hármas Körös partján elhelyezkedő alföldi kisváros, ahol az iparos képzés és a mezőgazdasági szakoktatás komoly múltra tekint vissza. Az agrár szakterület mellett gazdasági – szolgáltatási (vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem) és műszaki (nyomdaipari, faipari) szakterületen is végzünk oktatást – képzést.

A nappali oktatás mellett kiemelt feladata iskolánknak a felnőttképzésben és mezőgazdasági szaktanácsadásban való részvétel Békés megye egész területén.
Vidéki tanulóink részére – igény szerint – kollégiumi ellátást tudunk biztosítani kulturált körülmények között. Kollégiumi épületeinket tanítási szünetekben fel tudjuk ajánlani a városunkba látogató turisták, fürdőzők, kirándulók számára a 2 és 4 ágyas vendégszobáinkat  pedig az üdülni, pihenni vágyóknak.
Kialakítottunk két iskolai tangazdaságot, ahol igyekszünk tanulóinknak bemutatni, hogyan működik a termékpálya – a vertikum (növénytermesztés és állattenyésztés – tejfeldolgozó és sütőüzem – értékesítés, közvetlen piaci részvétel).
Európai szintű fejőház és technológia biztosítja a minőségi termelést, a diákok aktív közreműködésével.
Tanulóink a teljes sütő – és cukrászipari palettát megtanulják és elkészítik a pék és cukrász tanműhelyben.

Tangazdaságunkban 2002 – ben indítottunk el egy kecske programot, amely a tenyésztés mellet, a tejfeldolgozást is magában foglalja.
A sertéságazatban is fejlesztünk, törekedve a minőségi hústermék előállítására, az igényes piacra orientálódunk.
Az intézmény és vele együttműködő kis – és középvállalkozók szakmai és érdekvédelmi, civil szervezetek folyamatosan részt vesznek Uniós programokban. Tanulmányutakat szervezünk diákjaink és oktatóink számára, rendszeresen fogadunk szakmai gyakorlatra külföldi diákokat.
A munkaerőpiac igényeit figyelembe véve körszerű ismeretekkel rendelkező, nyelveket beszélő diákokat képezünk, akik a nálunk megszerzett ismeretekkel és oklevéllel könnyen találnak munkát az Európai Uniós térségben.

 


Bethlen Gábor Szakképző Iskola galéria

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés