keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Bottyán Equus Hungária Alapítvány
Szilaj története |ƒ Bottyán Equus bemutatkozás |ƒ Bottyán Equus Képgalériaƒ |
| II. Jótékonysági hastáncest | Álmunk egy lószállító 
|


Alapítványunk egyik fő célja az olyan lótartó helyek felszámolása, ahol nem megfelelő módon tartják és bántalmazzák ezeket a csodálatos állatokat, ahol alapvető szükségleteiket, állatorvosi ellátásukat, biztonságos létüket nem biztosítják.

A Bottyán Equus Közhasznú Alapítvány idős, beteg, sérült lovaknak nyújt életük végéig otthont, emellett aktív állatmentő tevékenységet végez, hiszen ide kerülnek elhelyezésre azok a lovak is, akik a rendőrség által lettek lefoglalva különböző állatkínzásos esetekből. Ezeket a lovakat testileg és lelkileg rehabilitáljuk és a gazdájuk ellen indított büntetőper lezártával felelős, új örökbefogadót keresünk nekik.

A Bottyán Equus Közhasznú Alapítvány 2001. óta végzi bajba jutott, nem megfelelő körülmények között tartott, bántalmazott, idős vagy beteg lovak, kutyák és cicák mentését.

Szeretnénk a területet és az istállót tovább bővíteni, hogy még sok lónak tudjuk megadni a méltó és tisztességes, természetes mivoltukhoz legjobban hasonlító élet és megöregedés lehetőségét. A személyi jövedelemadókból felajánlott 1% az az összeg, amely minden non-profit szervezet alapvető működését biztosítja, ez alól mi sem vagyunk kivételek. E sorok írása közben 46 ló van a gondozásunkban, takarmányozásuk, orvosi ellátásuk is hihetetlen összegeket emészt fel.

 

Korábbi Bottyán Equus hírek, események:

Bertalan Zsolt és Marton Zsófia előadása és bemutatója
a Bottyán Equus ló- és kutyaotthonban, 2012. július 8.

Tudjunk meg minél többet a lovakról - A lovakért
Természetes fizikoterápia, Isten patikája


Szeretettel várjuk az érdeklődőket, a lovasokat és a lovak szerelmeseit 2012. július 8-án, vasárnap délelőtt 10 órára Őrbottyánba!

Program:

Bertalan Zsolt előadása a lovak mozgásszervi betegségeinek okairól, valamint gyógyításukról az általa gakorlot holisztikus gyógymódokkal, mint pl. a ló akupunktúra, ló akupresszúra, ló osteopátia, s ló masszázs által.
A bemutatón Zsolt segítségére lesznek az Alapítványnál gondozott nyugdíjas lovak.


Marton Zsófia ismertetője a gyógynövények alkalmazásáról a lovak takarmányozásában és gyógyításában.

Kérjük, részvételi szándékukat az alábbi telefonszámon vagy e-mailben jelezzék!

Rédei Éva: 06-20/383-9814
info@bottyanequus.com
A plakát kattintással nagyítható!

A programon a részvétel ingyenes, belépődíj helyett köszönettel vesszük adományaikat, hogy az Önök segítségével is minél jobb életkörülményeket biztosíthassunk a nálunk otthonra talált védenceinknek. Köszönjük!

Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthon Alapítvány
www.bottyanequus.com


Felhő gyilkosának pere folytatódik: Összefogás az állatok jogaiért

Az állatoknak nincs ügyvédjük,
s védőbeszédet sem tudnak mondani a bíróságon,
hogy megvédjék magukat!

Tegyük meg helyettük mi, állatszerető emberek!
Emeljük fel szavunkat azok helyett,
akik nem tudnak szót emelni magukért!

 

A Bottyan Equus Hungaria Alapítvány méltóságteljes, csendes demonstrációt szervez a gyülekezési engedély birtokában 2011. szeptember 9-én, pénteken délelőtt 9:00-ra a budaörsi bíróság épülete elé, ahol folytatódik annak az érdi bértartónak a pere, aki a ló kis gazdája szeme láttára halálra döfte annak lovát. Tettére nincs mentség! Csendes demonstrációnk célja felrázni a közvéleményt, hogy aki az állatok életét nem tiszteli, aki a kiszolgáltatottat, a gyengébbet bántalmazza, kínozza, életét kioltja, attól mi, emberek sem lehetünk biztonságban! Statisztikák bizonyítják, hogy számos esetben a sorozatgyilkosok is állatkínzással kezdték hírhedt pályafutásukat!

Kérjük a hatóságokat az Állatvédelmi törvény maradéktalan betartatására, s a törvénysértők részére elrettentő, súlyos büntetés kiszabására. Ne feledjük, hogy aki az állatokért kiáll, az egyben szülei, nagyszülei és gyermekei épségét is óvja!


Csatlakoztak az őrbottyáni nyugdíjas lovak is!

Pataky Kata jótékony célú Join up gyakorlónapja a Bottyán Equus Hungaria Alapítvány javára

2011. április 3-án az előre meghirdetett programhoz hűen az őrbottyáni Bottyán Equus Hungaria Alapítvány védencei látták vendégül Pataky Katát, tanítványait, és a karámok környékét szép számban benépesítő érdeklődőket.

A "Join up" gyakorlónap a terv szerint, sikeresen lezajlott. Azt, hogy jó ötlet volt-e ez a nyílt nap, kettős siker is bizonyítja. Egyrészt kiváló alkalom volt arra, hogy a tanítványok ismét bizonyíthassák mindazt, amit az eddigi kurzusokon instruktoruktól elsajátítottak, másrészt mindenki láthatta, hogy a nyugdíjas lovak korábbi sorsukat, esetenként életkorukat és egészségi állapotukat meghazudtoló türelmükkel és érdeklődésükkel kitűnő, együttműködő partnerekké tudtak válni.

Tovább a teljes cikkre:
Csatlakoztak az őrbottyáni nyugdíjas lovak is! >>


Egy kis növényevő a nagyok között,
avagy egy kis tappancs az óriás patások között

Új lakója van a Bottyán Equus Hungaria Alapítványnak egy 8 éves, oroszlánfejű törpe nyuszi fiú személyében. Bizonyára a nyulaknak is van őrangyaluk, aki felkarolta ezt a kis teremtményt s így az örök nyúlmezők helyett  február 25. óta a lovak nyugdíjas otthonának vendégszeretetét élvezi.
A nyuszkó története bizonyára nem egyedülálló Magyarországon, ahol az állattartási kultúra sajnos még nagyon sok kívánnivalót hagy maga után. csakúgy, mint az állatvédelem.
Ettől a kis állattól azért akartak megszabadulni gazdái mert gyermeket várnak.  Így aztán az ifjú apajelölt fogta a nyuszit ketrecestől, és elvitte a gödöllői kisállat rendelőbe, hogy altassák el. Mikor az orvosnő ezt megtagadta, mondván, hogy az állat egészséges, s ha nem tudják tovább vállalni, vigye el egy állat menhelyre, ahol majd befogadják és talán még új gazdát is keresnek neki, a fiatalember dolgavégezetlenül elhagyta a rendelőt.
Úgy látszik azonban, hogy nem adta fel, mert máshol próbálkozott ugyanazzal az indokkal, s így történt, hogy Rédei Évát felhívta kisállatainak állatorvosa azzal a kérdéssel, hogy nem tudna e örökbe fogadni egy egészséges törpe nyuszit, akit elaltatni vitt hozzá a gazdája arra hivatkozva, hogy gyerekük születik. Természetesen ő is visszautasította a fiatalembert ugyanarra hivatkozva, amire a gödöllői kolléganője.  Éva pedig úgy döntött, hogy ha 45 ló, 19 kutya és 25 cica elfér náluk, akkor egy kis nyuszinak is tudnak otthont biztosítani.
Így aztán a nyuszkó ketrecestől beköltözött a zabosba, ahol kedvéért még a villanymelegítőt is bekapcsolták, hiszen ő szoba nyuszi, nem bírja a hideget. Ha pedig jobb idő lesz, készítenek neki egy külön kis „lakosztályt” az istállóban. „Ő lesz a lovak barátja” mondta Éva mosolyogva.
Ezzel azonban még nincs vége a történetnek. A nyuszi gazdája éppen akkor vitte be a rendelőbe az állatkát, hogy megszabaduljon tőle, amikor az orvosnő az én 2 éves törpe nyuszim életéért küzdött, aki sajnos minden erőfeszítésünk ellenére, nagy, nagy bánatunkra már az örök nyúlmezőn futkározik. A doktornő megrökönyödve mesélte el nekem a történetet, s mivel én jó barátságban vagyok Rédei Évával mint az Alapítvány önkéntes segítője, felhívtam őt, hogy elpanaszoljam neki szomorúságunkat, kis nyuszikánk elvesztését. Így tudtam meg az elhagyott nyuszi történetét, amit tovább is adtam a gödöllői doktornőnek. Ő pedig a leírtak alapján ráismert arra a nyuszira, akit elküldtek amikor az életmentő sürgés forgás volt a rendelőben.
A doktornő és férje, aki szintén állatorvos, Őrbottyánban megnézték a kis állatot, s vállalták, hogy ingyen elvégzik a nyuszinál az egészségügyi vizsgálatokat, amint a nyuszit sikerül egy kicsit jobb kondiba hozni. Sajnos láthatóan elhanyagolt állapotban van szegény, kicsit gyarapodnia kell a vizsgálat előtt ami bódítással jár, hiszen az összefilcesedett szőrt szépen rendbe kell hozni, s a szájüreget is ellenőrizni kell, mert az ilyen idős nyusziknál már gyakoriak a fogproblémák, akár az öregecske embereknél.
Hát így zárult be a kör, s így adott az őrangyalka ennek a nyuszinak új otthont és gondoskodó doktor nénit. Reméljük, hogy a viszontagságok ellenére a lovak mellett ő is békés öregségre lel Őrbottyánban, hiszen a kis tappancsot is éppen úgy cserbenhagyták a gazdái mint az óriás patásokat, tehát sorsuk nagyon is hasonló.
De azért az agyamban egyre csak ott zakatol a kérdés, hogy miért kell egy kis állatnak eltűnnie a családból, ha gyerek érkezik?

Vilcsek Adrienne


Alapítvány az öreg, beteg, sérült lovakért

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Bottyán Equus Hungária Közhasznú Alapítványnak!

Adószám: 18694538 - 2 - 13

„A lovak iránt érzett tisztelet és szeretet késztetett arra, hogy létrehozzuk a Bottyán Equus Hungária Közhasznú Alapítványt az öreg, beteg, sérült lovakért. Jelenleg a  2010. tavaszán Csömörről mentett, s a folyamatban lévő állatvédelmi per miatt még mindig bizonytalan sorsú 13 lóval és az időközben nálunk született két csikóval együtt 45 ló áll az Alapítvány gondozásában. Van köztük olyan, aki valamikor a versenypályán rótta a köröket a sikerért a lelátóról hangzó biztatásra, van olyan, aki a díjugratásban ért el sikereket, és van köztük olyan, aki a lovas kocsit húzta. A megbecsülés ezekért a teljesítményekért elmaradt, gazdáiknak feleslegessé váltak, mivel nem tudták tovább szolgálni őket. Az én szívemhez egyformán közel áll mind, és talán ők is úgy érzik,  itt az őrbottyáni nyugdíjas otthonban célba értek. Hozzájuk méltó körülmények között öregedhetnek meg, közel a természethez, ahogy ők szeretik. Az elmúlt 10 év alatt számos nehézségen vagyunk túl, sok lemondással jár elhivatottságunk, de ettől teljes az életünk. Az évek során történt velünk jó is, rossz is. Mint állatvédőnek, fáj látnom, hogy némely lovardában hozzájuk nem méltó körülmények között tartják a lovakat.
Elhivatottságunk, a lovak iránt érzett tiszteletünk, szeretetünk és tenni akarásunk végtelen, de anyagi erőforrásaink sajnos nem. Szeretnénk területünket, istállónkat bővíteni, hiszen hétről hétre kapunk segélykérést, de egyedül nem tudunk segíteni. Az állatszerető emberek támogatását  kérjük, hogy még sok pacinak tudjuk megadni a hozzájuk méltó és tisztességes, természetes mivoltukhoz leginkább illő megöregedés esélyét."


Önnek talán felesleges, nekünk aranyat ér!

Ne dobja kukába, Ne égesse el, Ne hagyja megromlani, elrohadni! 

Az alábbi tárgyakkal, eszközökkel, állatgyógyászati szerekkel sokat segíthet a Bottyán Equus Hungaria Alapítvány által gondozott lovaknak, kutyusoknak, cicáknak:

Építkezésből megmaradt anyagok, eszközök:
faanyagok, karám oszlop 2,2 m-es,  sóder, cement, homok, vödrök, vasvilla, lapát, drótkerítés, bontott tégla, talicska, szénatároló építéséhez vasszerkezeti anyagok, tetőfedéshez anyagok, ponyvák

Lovainknak:
széna, szalma, zab, villanypásztor zsinór, villanypásztor egység, lóápolási felszerelések

Kisállatainknak:
kutyaház, cicakosár, póráz, nyakörv, vadháló

Egészségügyi termékek:
tápok, vitaminok lovak, kutyák és cicák részére, gyulladáscsökkentő krémek, készítmények, gyógynövény készítmények, ló, kutya, cica vakcinák,

Gépek:
180 cm-es dobkasza, kisebb bálázó, 15 – 20 LE-s kistraktor, pótkocsi

KÖSZÖNJÜK, HOGY GONDOL RÁNK!

Rédei Éva
Tel.: 06-20-383-98-14
www.bottyanequus.comNévleges ló-örökbefogadási akció
a Bottyán Equus Hungária Alapítvány által megmentett lovakért

Lepje meg családtagjait, barátait, ismerőseit vagy akár saját magát egy sokat szenvedett ló jelképes örökbefogadásával!

Ezek az állatok egész életükben oly készségesen szolgálták az embereket, de miután gazdáik számára feleslegessé váltak, utolsó útjuk a vágóhídra vezetett volna. A Bottyán Equus Hungária Alapítvány azonban megmentette őket. Az alapítvány tagjai két kezük munkájával létrehoztak a rászoruló lovak számára egy ló menhelyet, ahol szerető gondoskodásra leltek. Ellátásuk viszont költséges.

Örökbefogadásukkal most Ön is segíthet boldogságot vinni a lovak hátralévő éveibe!

  • Névleges örökbefogadás díja egy évre: 5000 Ft
  • Emelt örökbefogadói díj egy évre 10000 Ft vagy tetszés szerinti összeg.
  • Ha havonta támogatja 5000 Ft-tal az örökbefogadott lovat, akkor a bokszára kikerül a neve is.

Az örökbe fogadható lovak megtekinthetők az Alapítvány honlapján vagy személyesen meglátogathatók.
Honlapunk címe: http://www.bottyanequus.com

Az örökbefogadás egy évre szól, a kiválasztott ló marad az Alapítvány tulajdonában a tanyán, az örökbefogadásra fordított összeg az Alapítvány bankszámlájára kerül és a menhely fenntartására, a lovak ellátására költik. Az adoptált ló a Bottyán Equus Hungária Alapítvánnyal egyeztetve látogatható (de nem lovagolható). A névleges örökbefogadási programra befolyt teljes összeg a lovakat illeti.

Kapcsolat:

  • Equus számlaszám: HU78 11742104-20039871
  • E mail cím: info@bottyanequus.com
  • Telefonszám: 06-20 9421 901


Szeretettel várnak minden érdeklődőt az Alapítvány létrehozói: Rédei Éva és Rédei Attila

www.bottyanequus.hu

www.janegoodall.hu

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés