keresés a lovardák között


Hannoveri Szövetség - Siker az Egész Világon


Aktuális Hírek, Események

Hannoveri ló vásárlására a legjobb alkalmak a Verdeni Árverések. A széles kínálat mindenkinek tartogat valamit: Csikók, Tenyészkancák, Mének vagy Hátaslovak minden célra. A kollekciót videókkal megtekintheti az alekszilovaskozpont.hu internetes oldalon, amely változatos hátaslovakat kínál minden lovaglási igény számára, és minden vásárlói kívánságnak megfelel, kezdve a 3 éves fiatal lovaktól egészen a versenyzésre felkészített sportlovakig. Sok lónak van már verseny tapasztalata, több kanca pedig már teljesítette kancavizsgáját és állami elismerés várományosa.

II. Alsfeldi Advent , 2010.11.19.
a Hannoveri Szövetség rendezésében.

A 2009-es sikeres premiert követően a Hesseni Lovascentrumban másodjára rendezik meg az Alsfeldi Adventet, melyre november 20-án kerül sor. A Hannoveri Szövetség felelős munkatársai egy vonzó és sokoldalú kollekciót állítottak össze. A ráhangolódás jegyében november 19-én tenyésztői estre kerül sor. 

A 2. Alsfeldi Adventen majdnem 40 darab három és hat éves kor közötti Hannoveri lovat kínálnak megvételre. A lovak kiválogatása során hangsúlyt fektettek a sokoldalúságra. A legfeltűnőbb díjlovak közé tartozik Let's Dance. A London Swing/Silvano származású 4 éves pej (tenyésztő: Reiner Bechstein, Alheim) elasztikus mozgásával hívja fel magára a figyelmet, már meg is nyert egy vizsgát és mindenképp nagyon ígéretes díjlónak nevezhető. Avanti már pár sportos lépéssel előrébb tart: a Wilhelm és Peter Lamberth viernheimi tenyészetében született hat éves Askari/Feuerwerk származású ugróbajnok már egészen M osztályig szerzett arany szalagokat Roland Ihringgel a nyergében.

A lovak november 8-ától állnak kipróbálásra készen az Alsfeldi Lovascentrumban. A november 19-ei tenyésztői estén 19 órától a kollekció válogatott lovai, valamint hesseni tenyész- illetve sportló mintaképek kerülnek bemutatásra. Többek között D-Online, a dillenburgi fedezőmén és fia Denver B is fellép majd. Tipikus hesseni ételek és italok, illetve egy kis adventi vásár teszik kerekké az estét.

November 20-án 15 órai kezdettel Friedrich-Wilhelm Isernhagen fogja elárverezni a fiatal tehetségeket új gazdáiknak.

 

Programterv:

Nov 8, H

Lovak beszállításaNov. 9-12, K-P

08:30

Szoktató edzés, végül szabadon ugratás (kedd)

Nov 13, Szo

10:00

Összes aukciós ló első bemutatása nyereg alatt

Nov.14, V

11:00

Szabadon ugratás

utána

Díj-, és ugrólovak bemutatása

Nov. 15, H

10:00

Aukciós lovak nyereg alatti bemutatása

Nov. 16, K

10:00

Aukciós lovak nyereg alatti bemutatása

Nov. 17, Sze

17:00

Díj- és ugrólovak bemutatása

Nov. 18, Cs

10:00

Aukciós lovak nyereg alatti bemutatása

Nov. 19, P

10:00

Szabaton ugratás

12:30

Egyéni tréning azonnali kipróbálási lehetőséggel

20:00

Gálaest

Nov. 20, Szo

11:00

Aukciós lovak pályán történő nyereg alatti bemutatása

15:00

Árverés kezdete

Az ön partnere a Hannoveri Szövetségnél: 
Szűcs Judit - +36 203891590
alekszilovaskozpont.hu, hannoveraner.com, alekszilovaskozpont@gmail.com 

Használja ki az a Verdeni Árverések előnyeit:
- Megfigyelési lehetőség minden nap
- Nyilvános időbeosztás /a tréningeket illetően/
- Kipróbálási lehetőség bármikor egyeztetés szerint
- Objektív, a tulajdonostól független szaktanácsadás
- Teljes körű állatorvosi vizsgálat.


Árverések és események időpontjai 2010-ben:

- Április 9-10. Elit árverés – Hannoveri Hátaslovak és csikók
- Május 7-8. Májusi Árverés – Hannoveri Hátaslovak
- Május 10-15. Szabadidőló eladó hét – Hannoveri Szabadidőlovak
- Július 23-24. Nyári árverés – Hannoveri Hátaslovak
- Augusztus 4-8.  Nemzetközi Díjló és Ugróló fesztivál – Fiatal Díjlovak Világbajnoksága,
  Hannoveri ugrólovak schampionátusa, Nemzetközi díjlovagló és díjugrató nagydíj.
- Augusztus 20-22. Elit Csikó és Tenyészkanca Árverés
- Október 8-9. 123. Elit Csikó- és Hátasló Árverés
- Október 21-23. Ménkörung és ménvásár
- November 05-06. Elit hátaslóárverés
- November 19. II. Alsfeldi Advent


Eredmények a november 05-06-ai
Elit Hátaslóárverésről

A Hannoveri Szövetség Verdenben rendezett Novemberi Árverése sikeresen zajlott. A 14.500 eurós átlagár a második legmagasabb a novemberi árverések történelmében. A legmagasabb árat Calidian Sun érte el, aki 41.000 euróért került kolumbiai tulajdonosához. 

A 91 eladott Hannoveri hátasló magas érdeklődésre talált: a fiatal lovakért vásárlóik átlagosan 14.566 eurót fizettek. A legdrágább áron elkelt díjló a nagyon elegáns, Calido/Saskan származású szürke kanca, Calidian Sun lett (tenyésztő: Dieter Rippe, Nienburg, kiállító: ZG Rippe & Lachnit, Nienburg). Kolumbiai sportlovasok 41.000 eurót fizettek a kitűnő mozgású lóért. Az ugrólovak közül a Cornet Obolensky/Landgold származású Cornet's Gold (tenyésztő: Inge és Helmut Kruse, Walsrode, kiállító: ZG Kruse, Walsrode) érte el a legjobb árat. Egyesült Államokbeli vásárlói 38.000 eurót adtak a 4 éves lóért. 

Dr. Günther Friemel, az aukció vezetője így foglalta össze az eseményeket: "Nagyon örülünk annak, hogy sok lovat adtunk el ambíciózus lovasoknak, akik új szerzeményeiket tovább fogják képezni." A külföldi vásárlók, mint mindig, ezúttal is nagyra értékelték a Hannoveri lovakat. 15 nemzet vásárolt be Verdenben, 42 ló hagyja el Németországot. Dr. Werner Schade, a tenyésztésvezető és ügyvezető pozitív mérleget vont: "Az őszi szezon az Elit-Árveréssel és a Ménvásárral vett erős kezdetet és ez a trend a Novemberi Árverésen is folytatódott." 

Az idei év befejező árverése a 2. Alsfeldi Advent lesz, melyet November 19-20. közt rendeznek. "Egy nagyon értékes kollekcióval optimistán lendülünk át Verdenből Hessenbe az év utolsó árverésére."

>> Korábbi hírek a hannoveri lovak
Magyarországon elért sikereiről.


>> Beszámoló és eredmények
korábbi hannoveri árverésekről


Beszámolók, eredmények  korábbi Hannoveri Árverésekről, Rendezvényekről

Elit Hátasló
Árverés

Hátasló
Árverés

Csikó és Tenyészkanca
Árverés

Ménkörung
és MénvásárAz elit árverés a leghíresebb Verden-i árverés, melyet évente kétszer rendeznek meg, ápr. és okt. közepén. Egy tapasztalt csapat folyamatosan lovagolja a lovakat, a tréningek nyilvánosak, lehetőség van a lovak megfigyelésére ill. kipróbálására.

Az átépítések első szakasza a Niedersachsen csarnokot is érinti, így az aukció most a Hannoveri Lovagló- és Hajtóiskola istállóiban kerül elhelyezésre. "Az árverés helyszíne változik, a szolgáltatás marad". A tréningek, és lovak nyílvánosak.

A csikók mindig árverezésük napján érkeznek.  A Szövetség megbízottai és a Verdeni válogató bizottság a körút során Niedersachsen és Hessen között 36 helyszínen válogatnak, és csak a legjobbakat engedik be az Árverésre.

Ménkőrung és ménvásár egy nagyon különleges rendezvény, a tenyészév lezárásának a csúcspontja. Kőrungolt és nem kőrungolt 2,5 éves méneket egy árverés keretén belül adják el, amit minden év október végén rendeznek meg.

>> Elit árverések

>> Hátaslóárverés

>> Csikó, és kanca árverés

>> Ménkőrung és ménvásár

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés