keresés a lovardák között


Mészáros Gyula aktuális rendezvényei

"mgy" hírek

Aktuális rendezvények

Kurzusok, eseti oktatások 2010

Lovas-
táborok

Korábbi események

  

>>  Videóriport Mészáros Gyulával a
július 24-ei Alsóörsi bemutatóról!

MGY-Bemutató a Lovardák napján az Univerzoo-ban! "Ami lehetséges Ló és Ember Között!"
Aug.07. 14:30

>> A Lovardák Napja további programjai

Mészáros Gyula (www.mgy.hu) szeretettel vár minden állat- és lóbarát érdeklődőt, aki a mai rohanó világban egy természetközeli személyiségfejlesztő és kikapcsolódási lehetőséget szeretne megismerni.

Szeretettel várunk mindenkit, aki profi szakembertől szeretne tanulni egy új, de egyre szélesebb körben alkalmazott lovaglási technikát. Egy olyan technikát, amely a lóval történő „valódi bizalomtól teli együttműködésre” épít, és amely segítségével kemény és durva módszerek mellőzésével válik partnerré ló és lovasa.

A rendezvény célja, hogy a bemutató megtekintését követően összegyűlhessen egy kellemes beszélgetésre minden olyan ló szerető ember, kisfiú, kislány, akik a lovakkal való méltatlan bánásmód bármely formáját ellenzik. Így a lovakkal való erőszakos, durva bánásmódot, akár a kiképzés, akár a lovaglás és sport terén, illetve a lovak helytelen tartását és takarmányozását. Továbbá lehetőség nyílik személyesen találkozni és beszélgetni diákjaimmal és választ kapni aktuális kérdésekre illetve felvetni témákat, ami érdekes lehet, mint beszélgetés tárgya.

Jelentkezéssel és
részvétellel
kapcsolatos
információk:
www.mgy.hu
Telefon: +36 20 459-8548


Korábbi rendezvények Mészáros Gyulától

"Ami lehetséges Ló és Ember Között!"
2010.07.24, 19:45

címmel "mgy" Éjszakai bemutató Alsóörsön az Amphiteátrumban!

  • Időpont: 2010 július 24.
  • Kezdés: 19.45 h


"Ami lehetséges Ló és Ember Között!" - Mgy Kurzus Nagykanizsán
2010. június.12

Nincs mese, ezt látni kell!

Aki dolgozott már lóval, pontosan tudja, mennyire fontos, hogy megtaláljuk vele a közös a hangot. Enélkül az egész együttlét - legyen az munka, sport vagy hobbi - csak puszta erőlködés, veszekedés lesz.
A Natural Horsemanshippel, vagyis a lóval való természetes bánásmóddal foglalkozó lovasok teljesen máshogy közelítenek a lovakhoz, mint napjaink lovasainak többsége. A ló és ember közti kommunikáció kiteljesedése, az ember ló-közösségekbe történő beilleszkedése, lóként való viselkedése olyan lépések, melyeket követően a ló vezéreként tekint lovasára. Nem is annyira természetes lókiképzésről van szó, hanem az emberek felkészítséséről. Mert fel kell készülnünk, mielőtt a lóhoz nyúlunk. Át kell értékelnünk mindazt, amit az emberek világából hozunk - nem elég, ha csak az emberi kapcsolatok során szerzett tapasztalatokból táplálkozunk.
A lovak többet érdemelnek! Ismerjük meg őket!

A recept rendkívül egyszerű. Kezeljük a lovat lóként. Hiszen nem ember, nem kutya, nem papagáj és - talán a legtöbben észrevettük már - nem is gép, melyet egy távirányítókal kapcsolgathatunk.

  • Jöjjön el Ön is, mert most egész napos program keretében ismerheti meg a hazai Natural Horsemanship - Természetes lókiképzés egyik úttörőjét, Mészáros Gyulát, és betekintést nyerhet egy új szemléletű világba. Töltsön el egy csodálatos napot Nagykanizsa mellett, a Mórichelyi Lovasklub vendégszerető környezetében.Mészáros Gyula Robert Miller professzor meghívására május végén kéthetes kurzuson vesz részt az Amerikai Egyesült Államokban.
  • A „Könnyed Kézzel Lovaglás Kurzusa” a világ vezető gondolkodó lovasainak összefogásában tartott kurzus. Amerikából hazatérve Gyula kötetlen előadás és bemutató formájában mesél az érdeklődő lovas barátoknak sokéves tapasztalatairól és legújabb élményeiről.
  • Akit érdekel, miként viszonyul a ló az emberhez, és hogyan kell helyes bánnunk ezekkel a csodálatos élőlényekkel, látogasson el a Mórichelyi Lovasklubba 2010. június 12-én, szombaton, ahol reggel 8 órától este 8 óráig csak ló és ember kapcsolatáról fog szólni minden.
  • Kérjük, jelezze részvételi szándékát az info@eventing.hu címen, vagy a +36(30) 224-8059 telefonszámon.
  • Ha lóval kíván részt venni a bemutatón, bátran keresse munkatársainkat a fenti elérhetőségen.
  • Részletek: www.mgy.hu és Eventing.hu

Gyönyörű helyszín, felejthetetlen program. Nem érdemes elmulasztani!
Várunk minden kedves érdeklődőt!


Nyílt nap az Erőszakmentes lóhoz állásért!
2008.08.02, 10:00h

Időpont, helyszín:

Váckisújfalu-Kéripuszta, 2008. augusztus 2.

szombat 10:00 óra

Programtervezet:

- "mgy" diákok reggeli edzése
- Előadás és gyakorlati bemutató: "Helyes kapcsolat nélkül csak ráerőltetjük magunkat a lóra!" A helyes kapcsolat fontossága általában a lovaglás terén, kifejezett hangsúllyal a verseny és sport szakágakra. Előadó: Mészáros Gyula és Harangozó János (a lovas íjászat területéről)
- Vendég: Bottyán Equus Öreg, Beteg, Sérült Lovak Alapítvány. Előadó: Rédei Éva
- "mgy" diákok bemutatója
- Előadás és gyakorlati bemutató: "Erőszakmentes patkolás!" Előadó: Mészáros Gyula, Fábián Tamás (patkoló kovács), Krompák Péter (Fábián Tamás segédje)
- "mgy" diákok bemutatója
- Esti Lovas Tűzshow - Harangozó János bemutatója
- Zárókép és zárszó
-Tábortűz sütögetéssel hozott anyagból (körülötte növényevők, ragadozók és vegetáriánusok békés tereferéje az éjszakában)

Figyelem:

A nap során mindenki helyezhet el adományt a Bottyán Equus Öreg, Beteg, Sérült Lovak Alapítvány bentlakó lovai számára! 

Megjegyzés:

Étel, ital - térítés ellenében - kapható lesz a Nyílt napon. Javasoljuk, hogy aki csak teheti hozzon magával ülőalkalmatosságot (pokrócot) és ernyőt! Az utóbbi célszerű eső és nap ellen egyaránt!
A nap folyamán és/vagy a bemutató alatt "mgy"-s pólók, sapkák, ajándéktárgyak, vezető szárak, kötőfékek, kommunikációs pálcák és Alexander Nevzorov dvd-i egyaránt megvásárolhatóak a helyszínen!

Térkép és további információ:

http://www.mgy.hu/

>> Tovább a korábbi "mgy" programok oldalára


Anna-hegyi Lovas Tanya - térkép

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés