keresés a lovardák között


Aláírás előtt a patkós rendelet

A 2006-2013. közötti időszakra vonatkozó lovas turizmus fejlesztési stratégiát az MT Zrt. Stratégiai Termék Igazgatósága a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség bevonásával készítette el az NTS szerkesztéséhez hasonlóan részletezett szakmai tartalommal.

A stratégiát az ÖTM-mel és az FVM-mel egyeztetve 2007-ben véglegesítették, az intézkedési terve is elkészült. A stratégia célja - erről február 26-án hallgatott meg beszámolót a parlamenti szakbizottság -, hogy Magyarország lovasbarát turisztikai desztinációvá váljon. Ennek megvalósítására az anyag 6 prioritásban és azon belül 23 intézkedésben fogalmazza meg a teendőket, illetve a hetedik prioritás foglalja össze a regionális fejlesztési célokat.

A hazai lovasszolgáltatásokat 90 %-ban belföldiek veszik igénybe, ezért piacépítési szempontból is kiemelten fontos az iskoláskorúak lovas oktatásának megszervezése. (Ezen sokat lendíthet, ha a Magyar Bálint-Csontos János nevével fémjelzett Nemzeti lovasprogram "kiemelt zászlóshajó projektként" valósul meg, ahogyan ezt tervezik. )

A terület hatósági szabályozásával azonban mindmáig adós a szaktárca. A lovasturisztikai rendelettel kapcsolatban elhangzott: az utolsó akadály is elhárult a hosszú idő óta gyakorlatilag kész jogszabály kihirdetése előtt. Az MKEH a közelmúltban kapta meg a felhatalmazást a lovasturisztikai szolgáltatók nyilvántartásának vezetésére, így az ÖTM -miniszter a közeljövőben aláírhatja a rendeletet, mely így hamarosan megjelenhet.

Forrás:  Turizmus Panoráma 2008-02-27

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés