keresés a lovardák között

Istenes Csilla
Istenes Csilla western, reining és horsemanship edző, licenszes MLSZ western szakági bíró, EXCA bíró.

Magamról
 
11 évesen a szentesi Termál TSZ furioso-northstar és nónius tenyészetében kezdtem el lovagolni. Első lovas éveim tehát angol stílusban méncsikók belovaglásával teltek, mígnem Németországban megnéztem egy western versenyt, ami teljesen megigézett. Ez olyan szerelem lett első látásra, ami a mai napig meghatározza életemet. 
 
Pályafutásomat matematika-fizika tanárként kezdtem és lótenyésztőként, pontosabban quarter horse tenyésztőként, westernlovasként folytattam. A Németországban eltöltött éveim alatt kezdtem el westernlovagolni tanulni, majd hazatérvén a Reiss quarter horse ménest vezettem 4 éven keresztül.

Szülővárosomba, Szentesre visszaköltözve ma már csak saját quarter horse lovaim tenyésztésével, westernlovaglással és a horsemanship tanainak gyakorlásával foglalkozom.
 
Számomra csak egy út létezik: „csak jól és korrekten, sehogy másként”.
Quarter horse tenyészetünkből kiemelkedő grand champion qh-ok és munkalovak kerültek ki.
A lovaglásban is csak a minőséget keresem, amiért meg is teszek mindent. Lovas Sportedzői végzettségemet kitűnő eredménnyel szereztem meg. Eddig szinte minden évben – volt, hogy hosszú hónapokra is - felkerestem Európában a legkiemelkedőbb trénereket, hogy általuk tudásomat tovább csiszoltassam.
 
IC Ranch
 
Ranch-ünket 1998-ban kezdtük el építeni Délkelet-Magyarországon (Csongrád megyében), Szentesen a Tisza partján. Lépésről lépésre haladva építettük fel ezt a kis „amerikás” gazdaságot, ahol kb. 12 hektárnyi legelőn egy amerikai lófajtát, a Quarter Horse-ot (qh), tenyésztjük. 

Minőségi tenyészetre törekszünk, ami számunkra azt jelenti, hogy mind tenyészkancáinkat, mind a velük párosított fedezőméneket szigorú szempontok alapján válogatjuk ki. A tenyésztés során nekünk elsősorban kancáink jó minősége a legfontosabb. Feltétlen jó származással, (ahogy mondani szokás: jó papírral), kiváló küllemmel és jó természettel kell rendelkezniük.

Első, családalapító Quarter Horse kancánkat, Taco Baby Kessy-t 1990-ben vásároltuk Németországban, a híres Breug családtól. Kessy volt az első qh Magyarországon és további érdekessége, hogy anyai nagyapja Bull’s Billy Van volt az első qh Németországban. A tenyésztés mellett foglalkozunk westernlovas oktatással, valamint stílustól függetlenül oktatjuk a natural horsemanship  tanait.

Kurzusok és egyéni oktatás formájában, hivatalos edzői képesítéssel tanítunk. Saját lovainkat, a ma már Magyarországon is egyre népszerűbb és rohamosan terjedő western stílusban lovagoljuk. 6 férőhelyes istállónkban nagyméretű, tiszta és a kényelmes nyergelők, külön wc-k, fürdőszoba, társalgó, nyerges, takarmányos és vendégeink számára vendégszobák találhatók. Külső - kifutós - boxainkban további 11 ló elszállásolására van lehetőségünk.

Lovainkat bekamerázott istállóval és környezettel, a rendvédelmi szervekhez bekötött riasztórendszerrel, valamint igen "meggyőző méretű és vérmérsékletű közép-ázsiai juhászkutyákkal védjük!

Lovaink - ha az időjárás engedi, minden nap villanypásztorral egymástól elkülönített bőséges füvű legelőrészeken tartózkodnak.

Elérhetőségek:

Telefon: +36-30/995-66-55 
Email: icranch@icranch.hu
Weblap: www.icranch.hu

Frissítve: 2016.10.12.
 Fotó és forrás: www.icranch.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés