keresés a lovardák között
Főoldal   »   Irodalmi Lovak   »   Lovas könyvek


Dallos Gyula Lovasiskolája II.

"A könyvemben leírtak saját kiképzési és edzési felfogásomat, módszereimet, iskolámat adják közre mindazoknak, akik a lovaglást a ló szeretetéből és tiszteletéből választják a kultúráltság, az igényesség és szakmaiság alapján."
Dallos Gyula

Dallos Gyula Lovasiskolája I.

Szerző:Dallos Gyula
Hegedűs Gábor (Fotó)
Sudár István (Szerkeszt?)
Kiadás éve: 1998
Kötéstípus: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 63
Fekete-fehér fotókkal.

Leírás:
Ez a könyv egy kis tájékoztató, egy kis segítség mindazoknak, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a lóval és a lovaglással, s most ismerkednek azzal a csodálatos társsal, amellyel az ember olyan meghitt kapcsolat kialakítására képes, legyen szó bár profi versenyzőről vagy lelkes amatőrről, lóbarátról. Mert bizony, a lóval való kapcsolatunknak és a lovaglásnak a lényege, értelme éppen az emberre gyakorolt mérhetetlenül pozitív, sokoldalú, lelki és testi hatásaiban rejlik. Megtanít minket embereket sok mindenre. Megtanít szeretni a lovakat és gondoskodni róluk, megtanít bánni velük, megtanít célokat elérni, elviselni a sikert és a kudarcot. Megtanít viselkedni és emberré lenni, végső soron képessé tesz minket arra, amiről a mai korban hajlamosak vagyunk elfeledkezni: emberi módon viselkedni szeretteinkkel, embertársainkkal szemben. A lovaglást csak a ló szeretetére, tiszteletére alapozva választhatjuk magunknak. A lóban az ember örök barátot ismerhet meg, olyat, "aki" mindig őszinte marad és soha nem fordul ellene. Véssük jól emlékezetünkbe - főképpen mert magyarok vagyunk -, hogy milyen szerepet játszott a ló az emberiség történetében, kultúrájában, s mennyi mindent köszönhetünk neki mi, akik történelmünk aranybetűs fejezeteinek nagy részét lóháton, nyeregben írtuk! Soha ne feledjük tehát kellőképpen tisztelni és szeretni társunkat, a lovat!

 Még több lovas könyv >>>

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés