keresés a lovardák között


Pályázat: Újra nyeregben?

További pályázatok Lovas képzések, oktatás témakörben >>>

A lovas ágazathoz kapcsolódó beruházásokra és fejlesztésekre pályázhatnak a Ló és Lovas Zászlóshajó Program keretében a felsőoktatási intézmények, a szakképző intézmények és a lovas vállalkozások is az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az Európai Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési Alap pályázatai révén.
 
A lovas ágazathoz kapcsolódó fejlesztéseket eddig 5-7 felsőoktatási intézmény – köztük a Debreceni Egyetem – illesztette be saját beruházási terveibe. Szakképzési szinten ugyancsak fontos a lovas ágazathoz kapcsolódó képzések ösztönzése és a felsőoktatásba vezető út létrehozása, amely hozzásegítheti Magyarországot, hogy újra lovas nemzetté váljon – mondta Magyar Bálint, a Nemzeti Fejlesztési Tanács alelnöke.
 
A kistérségek a Leader Vidékfejlesztési Programból szerezhetnek támogatást a vidéki lovaskultúra fejlesztésére. Hajdú-Bihar megyében négy kistérségi leader csoport kapott lehetőséget, hogy április végére elkészítsék tervezeteiket. Az új pályázatoknak köszönhetően az egyes kistérségek az eddigi 100 ezer forintos támogatásokkal szemben – leader csoportoktól függően – 250 millió forintot is kaphatnak például lovastúra útvonal kialakítására, vállalkozás fejlesztésre, valamint lovasversenyek rendezésére – tájékoztatott Csontos János, a Nemzeti Lovasprogramot Koordináló miniszteri megbízott.
 

Forrás: Debrecen Online 2008-01-14

További pályázatok Lovas képzések, oktatás témakörben >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés