keresés a lovardák között
Főoldal   »   Irodalmi Lovak   »   Lovas könyvek


LOVAK - TESTKÖZELBEN
NOVOTNI PÉTER


RÖVID TARTALOM
Hazánkat Lovas Nemzetként ismeri a Világ - ami itthon időnként feledni látszik. Ne feledjük, ne engedjük feledni ! Történelmünk során olyan  lóhoz kapcsolódó értékeket teremtett nemzetünk, amit ma is nyílván tart a tudomány. Fajtákat, lovaglási, hajtási  stílusokat, harcászati módszereket, és magát a kocsit teremtette meg, alkotta meg a magyar ember, amiket utána nemzetek sora vett át és használt, vagy használ ma is. De a történelemnek nem csak letűnt korszakaival büszkélkedhetünk, hiszen a XX. században magyar származású (bár Amerikában élő) lovas oktató a Világ egyik legelismertebb, iskolát teremtő edzője, a fogathajtásban pedig változatlanul a magyar hajtók jelentik a nemzetközi élvonalat, mindenki őket akarja legyőzni.     
          
Egyik fejezet sem törekszik az adott szakterület részletes, teljes ismertetésére, viszont hiteles információkkal szeretné felkelteni az érdeklődést a nálunk is megtalálható fajták, a tenyésztés, a tartás és a különböző ló használati módok felé. Elsődleges célja a műnek, hogy minél többen kapjanak kedvet a Lóhoz, és a kezdeti lépésekben, a fajtaválasztásban, a tartás helyének kialakításában, stb segítséget, ötleteket adjunk.  A könyv nagyon sok képet tartalmaz, melyek reményeink szerint sokkal elevenebben mutatják be a LOVAT, mint ha szövegben próbálnánk mindezt Önök elé tárni. A különböző részekben  az adott területhez kapcsolódó praktikus tanácsokkal is ellátjuk a kezdő és leendő lótartókat, hogy később minél több örömük legyen a lótartásban, lovaglásban, kocsizásban,  tenyésztésben.

Elérhetőség: 3-5 munkanap
Illusztráció: SZÍNES KÉPEKKEL
Oldalak száma: 128
Borító: CÉRNAFűZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789636796716
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2007
Árukód: 1840001313

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés